Skoči na sadržaj

Destinacije za odmor na kraju ljeta

Stokholm

Stokholm predstavlja jedan od najljepših gradova Evrope. U Stokholmu ćete uživati u ispijanju kafe i u ukusnim slatkim kolačima sa kardamonom. Ne propustite morske plodove koji se prodaju pored obale, obično u kombinaciji sa ražanim hljebom. Najpopularniji period za turiste jeste pred kraj ljeta. U tom periodu ćete izbjeći gužve i više cijene. Ukoliko odaberete Stokholm, ne smijete propustiti da posjetite Kraljevsku palatu – zvaničnu rezidenciju švedskih monarha, Kraljevsku Operu- jednu od najvećih kuća ovog tipa na svijetu, Gotland Teatar, umjetničku četvrt Skansen, najstariji dio grada poznat kao Riddarholemen, itd.

Pozitano

Pozitano je grad u južnoj Italiji i sjajna destinacija za parove. Seaside Village oduzima dah svojom ljepotom i predstavlja savršeno mjesto da se oporavite od stresa iz svakodnevnog života. Biser italijanske obale Amalfi, u kasno ljeto je vjerovatno najbolje vrijeme za posjetu.

Prag

Prag je idealan izbor za vikende ili kratak odmor krajem ljeta. Uživajte u istraživanju ovog istorijskog grada, plivajte u Karlovim Varima ili svratite u obližnju Češku pivaru. Cijene u Pragu su razumne, ali definitivno ćete uštedjeti na smještaju ako posjetite Prag u ovo doba godine.

Firenca

Ako se nikada niste popeli na vrh Duomo i niste istražili grad sa terakota krova 100 metara od zemlje, kao da niste živjeli. Provedite nekoliko dana u ovom intimnom romantičnom gradu i posjetite okolna toskanska sela gdje možete probati vrhunska vina i uživati u pikniku u prirodi. Usput, uštedite vrijeme i novac tako što ćete Firencu posjetiti u ovom periodu!

Berlin

Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi, a ako želite da posjetite ovaj grad, rezervišite svoje datume u avgustu. Tokom boravka u Berlinu, neizostavno je vidjeti: Aleksanderplatz – nekadašnji „ček-point“ između Zapadnog i Istočnog Berlina, ostatke čuvenog Berlinskog zida, čuvenu Brandenburšku kapiju (najveće znamenje Berlina), Nacionalnu galeriju sa vrhunskom zbirkom umjetničkih djela iz svih perioda svjetske istorije, Berlinski ZOO- jedan od najvećih na svijetu, Katedralu, Botaničku baštu, skulpturu medveda, Kineske vrtove. Iskoristite tople dane avgusta da posetite najljepši grad Njemačke.

Dubrovnik

Mnogi evropski bogataši provode ljeto na svojim jahtama u Dalmaciji, a sav glamur možete osjetiti ako posjetite nevjerovatno očuvan priobalni grad, Dubrovnik. Plivajte u kristalno čistom moru, uživajte u ukusu morskih plodova ili šetajte pored srednjovjekovnih zamkova koji se pojavljuju u poznatoj seriji „Game of Thrones“.

Barselona

Ponude za Barselonu su povoljne tokom ljeta, ali su najbolje na kraju ljeta i početkom jeseni. Divite se raskošnim građevinama, posjetite otvorene tržne centre ili zaplivajte u tirkiznoj vodi. Jedno je sigurno – u Barseloni vam nikada neće biti dosadno!