Skoči na sadržaj

Ana Karenjina

“Ana Karenjina” roman je koji u potpunosti opisuje život istoimene glavne junakinje kao i živote ljudi koji su u vezi sa njom. Ono što je interesantno i tipično za ovo djelo jeste živopisno opisivanje svakog, pa i najmanjeg dogadjaja, koji se zbiva u Aninom životu.

 

Ona proživljava kompleksnu ljubavnu priču koja u njen život unosi nemir, bunt ali i zadovoljstvo. Takva ljubav nailazi za osude mnogih ali i na odobravanje onih čitaoca koji cijene ljubav kao zvijezdu vodilju koja ne može biti pogrešna, jer je samo ljubav. Posljedice koja ona pak vuče za sobom, osnova su za nastanak romana koji na svojim stranicama krije čitav niz dešavanja veoma zanimljive, i “zarazne” tematike.

 

Ova knjiga se, kažu, treba pročitati makar dva puta u životu. Jednom, u srednjoj školi, kada razmišljamo kao adolescenti koji shvataju Anin postupak kao nešto sasvim prihvatljivo i pozitivno. Drugo čitanje bi trebalo uslijediti onda kada dodjemo u Anine godine i kada smo dovoljno zreli da se i sami “preselimo” u njenu kožu, saživimo sa njenim osjećanjima, i tada provjerimo da li onaj adolescent u nama i dalje postoji ili smo godinama i iskustvom ipak mišljenje promijenili.

 

“… Dirati u ova osjećanja njoj je bilo bolno; ali ona je ipak znala da je to bio najbolji dio njene duše i da se taj dio njezine duše brzo utapao u životu kojim je ona sada živjela…”

 

Knjigu možete besplatno preuzeti OVDJE.