Skoči na sadržaj

Vladimir Perazić

Član Nadzornog odbora

Vladimir je rođen 14.05.2001. godine u Baru. Osnovnu školu završio je u Petrovcu, a gimnaziju, opšti smjer u Budvi. Trenutno je student osnovnih studija na fakultetu Političkih nauka u Podgorici i član Nadzornog odbora Unije srednjoškolaca Crne Gore.

Dio Unije je od 2018. godine, u novembru 2019. je izabran za koordinatora južne regije, a kasnije je obavljao i funkciju potpredsjednika Upravnog odbora. Od aprila 2021. do novembra 2022. godine bio je Generalni sekretar UNSCG.

Omladinskim aktivizmom se bavi još od osnovne škole, kao volonter Crvenog krsta, kasnije i instruktor prve pomoći i sudija na državnim takmičenjima. Između ostalog bio je učesnik i organizator raznih humanitarnih akcija. Kroz sve ove aktivnosti, svojim zalaganjem i trudom, Vladimir je doprinosio društvu u svojoj lokalnoj zajednici, ali i državi.

Takođe, velika strast mu je odbojka, kojom se bavi 10 godina. Bio je član svih mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore, a od maja 2019. godine je i odbojkaški sudija. Kroz odbojku je naučio da nikad ne treba da odustane, kako u sportu, tako i u mijenjanju svoje okoline na bolje.

Predsjednik je Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka (MAPSS), kao i član Upravnog odbora Mreže za mlade Crne Gore. Bio je član komisije za nagrade i talente pri Ministarstvu prosvjete 2020. godine, kao i član Radne grupe u Ministarstvu PNKS za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog rada.

Polaznik je brojnih obuka na razne teme koje se tiču mladih kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a posebno se ističe saradnja sa francusko-njemačkom kancelarijom za mlade. Tako je on, kroz sve ove aktivnosti, shvatio da je najbitnije da se odlučimo na promjenu i da stvorimo mogućnosti da mladi ljudi uče, rade i žive u boljim uslovima.

Govori engleski jezik, a služi se i osnovama italijanskog i ruskog jezika.

call

+382/67-686-322

at

vladimirperazic@unscg.me