Skoči na sadržaj

Sedma UPSHIFT radionica

UPSHIFT predstavlja intenzivnu, trodnevnu radionicu, na kojoj deset odabranih timova uči kako da, od prepoznatog problema, prođe kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rješenja, a sve to uz pomoć mentora. Kombinacijom kreativnog i inovativnog rada, konstantnim učenjem novih stvari, cilj je da se pomogne mladima i adolescentima da pruže sopstveni doprinos poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama.

Prijavu za sedmu UPSHIFT radionicu možete pronaći na sajtu Kreaktivatora. Forma je vrlo jednostavna i sastoji se iz sljedećih koraka:

  • Identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice;
  • Opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevnice;
  • Tri uzroka prepoznatog problema.

KO MOŽE DA APLICIRA?

Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 13-19 godina i dolaze iz navedenih gradova (Bar, Budva, Herceg Novi, Kotor, Tivat i Ulcinj) imaju pravo učešća na sedmoj UPSHIFT radionici.

Rok za prijavu je 03. decembar 2017. godine. Nakon što žiri pregleda svaku dospjelu prijavu, odabraće 15 timova sa kojima će se obaviti intervjui. Timove koji su pozvani na intervju obavijestiće telefonom. Intervjui sa timovima će se obaviti do 08. decembra, a odabrani timovi će biti obaviješteni najkasnije do 10. decembra.

Ohrabrujemo sve mlade i adolescente da prijave više ideja/problema, pri čemu napominjemo da je za svaku ideju neophodno ispuniti posebnu prijavu.

UPSHIFT radionica će se održati od 15. do 17. decembra, u hotelu Four Points by Sheraton, u Kolašinu. Prevoz i hotelski smještaj biće obezbijeđen za sve učesnike. Važno je napomenuti da svi koji budu odabrani za učešće na ovoj inicijativi, a imaju ispod 18 godina, treba da donesu pisano odobrenje potpisano od strane roditelja/staratelja.

Cilj je da se mladima pomogne da nauče kako da sami rješavaju probleme u svom okruženju i unaprijedite svoju zajednicu. Ideja je da im se omogući da se povežu kako sa drugim mladim ljudima, tako i sa osobljem “Kreaktivatora” kao i timom mentora koji će ih snabdjeti znanjima neophodnim za realizaciju njihove ideje.

Deset timova koji budu odabrani za učešće na UPSHIFT radionici, imaće priliku da, zajedno sa dodijeljenim mentorom ili mentorkom, prođu postupno sve faze u procesu rješavanja problema. Osim novih poznanstava i druženja, naučićete mnogo o planiranju projekata, metodologijama koje se tiču analiziranja problema, budžetiranju, održivosti projekta itd. Poslednjeg dana radionice, svaki od timova će imati priliku da rješenje do kog su došli prezentuje pred žirijem. Žiri će odabrati pet rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od 2.000 EUR za implementaciju.