Skoči na sadržaj

Konkurs za stipendije najboljim učenicima

Podrška talentovanim učenicima jedan je od prioriteta Ministarstva, a ona se, između ostalog, ogleda u redovnim godišnjim stipendijama za talentovane učenike. Od ukupnog broja ovih stipendija, 30 će biti dodijeljeno učenicima srednjih škola, koji prvi put konkurišu za stipendiju i 60 učenicima srednjih škola, koji produžavaju pravo na stipendiju.
U okviru ovog konkursa, dodjeljuje se i 35 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju Kuvar, Konobar, Poslastičar, Pekar i Instalater u građevinarstvu. Ministarstvo je u ovoj godini, pored ovih 35 redovnih stipendija opredijelilo sredstva za još 153 stipendije za deficitarne kvalifikacije.
Pravo na stipendiju mogu ostvariti talentovani učenici druge i narednih godina školovanja, a učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.
Učenički domovi Crne Gore ove godine će primiti 568 učenika. Pravo učešća na Konkursu imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.
Rok za podnošenje dokumenata za stipendije talentovanim učenicima je od 4. septembra do 20. oktobra 2017. godine.
Tekst konkursa možete preuzeti OVDJE.
Prijavu za Konkurs možete preuzeti OVDJE.