Skoči na sadržaj

Konkurs “Evropa i ja”

Ministarstvo evropskih poslova raspisuje konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dana Evrope.
Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, iskažu svoje interesovanje i stav o Evropskoj uniji, vrijednostima koje ta zajednica baštini, kao i o procesu pristupanja Crne Gore EU. Učenici su slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju ili neku sličnu umjetničku formu.
Dragi osnovci i srednjoškolci, svojim idejama i kreativnim rješenjima pokažite šta mislite i šta očekujete od EU. Pustite mašti na volju!
Konkurs je otvoren od 20. marta do 27. aprila. O nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Dana Evrope i prikladno nagrađeni.
Radove je potrebno dostaviti do 27. aprila, sa naznakom: Za konkurs Ministarstva evropskih poslova povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail konkursimep@gmail.com ili na adresu:
Ministarstvo evropskih poslova
Bulevar Revolucije br. 15
81 000 Podgorica
Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).
Konkurs se realizuje u okviru projekta “EU4ME” koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova, i dio je aktivnosti predviđenih Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2014-2018.
Za sve dodatne informacije koje se odnose na ovaj konkurs, kontakti su: svetlana.pesic@mep.gov.me i bojana.mucalica@mep.gov.me ; tel: + 382 69 212 071i+ 382 68 625 827.
Najbolji radovi, kao i imena autora/autorki će biti objavljeni na www.eu.me.