Skoči na sadržaj

VII Generalna skupština kroz riječi predsjednice Skupštine UNSCG

VII Generalna skupština je zvanično završena, ali se utisci i uspomene i dalje sabiraju. Tom prilikom, predsjednica Skupštine Unije srednjoškolaca Crne Gore, Dunja Sekulović, prenijela nam je svoje utiske i zapažanja sa događaja, a mi vam ih donosimo u nastavku.

Kada organizujete događaj koji okuplja srednjoškolce iz gotovo svih srednjih škola u Crnoj Gori, već vam je jasno da to mora biti sjajno. Tako je i bilo.

Još jedna Generalna skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore je uspješno završena. Kao što je to bilo moguće vidjeti na našim društvenim mrežama, tri dana smo aktivno radili sa srednjoškolcima, razgovarali o postojećim problemima i nalazili potencijalna rješenja. Delegati su imali priliku da se detaljno upoznaju sa radom Unije, ali i povežu sa našim partnerima.

Bila mi je velika čast da otvorim ovogodišnju Skupštinu i pozdravim sve prisutne. Međutim, moje angažovanje je počelo mnogo prije početka Skupštine, jer sam ove godine učestvovala u njenoj organizaciji. Danima smo vrijedno radili na pripremi kako bi sve prošlo u najboljem redu, i po utiscima svih delegata rekla bih da se naš trud isplatio. Potpuno je drugačiji osjećaj u odnosu na Skupštinu održanu prošle godine, kada sam i sama bila delegatkinja i kada nisam ni razmišljala kolika je odgovornost organizovati ovakav događaj. Drago mi je što su naši delegati divni i ambiciozni mladi ljudi. Zbog svega što su pokazali za vrijeme ovog trodnevnog druženja, mogu zaključiti da je to zaista sjajan tim srednjoškolaca koji je spreman za ozbiljan rad i ne sumnjam u to da su pred nama brojne, uspješne aktivnosti.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna rezultatima Skupštine. Slobodno mogu reći da jedva čekam sledeću, ali do tada se radujem saradnji sa našim delegatima. Na kraju, bila su to tri produktivna dana učenja, druženja i razmjene mišljenja ali sigurna sam da neće ostati samo na tome.

Dunja Sekulović, predsjednica Skupštine UNSCG