Skoči na sadržaj

Prilika da se čuje i moj glas

Ja sam Dimitrije Pavlović, čast mi je što po prvi put imam priliku biti delegat Unije srednjoškolaca kao predsjednik Učeničkog parlamenta Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara.
Na VI generalnoj skupštini su se mnoge teme pokrenule, pitanja otvorila, odgovori nametnuli, a debate otpočele. Zadovoljstvo je bilo čuti različita mišljenja o problemima i prednostima nas, srednjoškolaca. Zahvalan sam jer o ovoj skupštini mogu izreći samo pozitivne stvari. Cijenim priliku da upoznam perspektivne, mlade, energične, i dobre ljude koji će jednog dana biti lideri u našem društvu, a već su na dobrom putu.
Nova poznanstva su mi otvorila priliku da iznesem svoja mišljenja i stavove o srednjoj školi, probleme lakše riješim, i da se osjetim pripadnikom jedne predivne zajednice koja rađa buduće velike ljude. Konačno, želio bih da izrazim svoje zadovoljstvo što sam, zahvaljujući uniji, primjetio da se moj glas stvarno čuje, vrednuje i uvažava.
Moja poruka za sve srednjoškolce je da se, ukoliko im je stalo do sebe, svoje zajednice i budućnosti, uključe u rad Unije i naprave srednju školu ustanovom koju svi rado posjećujemo.
Dimitrije Pavlović, delegat UNSCG, Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Bar.