Skoči na sadržaj

Njihov osmijeh vrijedi više

Unija srednjoškolaca Crne Gore je i ove godine tradicionalno učestvovala u humanitarnoj akciji “Njihov osmijeh vrijedi više”.

Milica Kopitović, naša delegatkinja, imala je priliku da bude dio ove akcije, a u nastavku vam prenosimo njeno iskustvo.

Kao delegat Unije srednjoškolaca Crne Gore imala sam priliku da učestvujem u humanitarnoj akciji ,,Njihov osmjeh vrijedi više” i prisustvujem njenoj 18-godišnjici 10. aprila.

Pet autobusa punih humanih, mladih ljudi koji su bili spremni da izmame osmjeh naših mališana, krenuli su iz Podgorice. Nasmijana lica i blistave okice koje su nas dočekale u dječijem domu ,,Mladost” u Bijeloj, nemaju cijenu. Njihovu sreću i uzbuđenje kada su nas vidjeli ću pamtiti do kraja života. Jakim stiskom ruke i zagrljajem, pokušavali su da u nama pronađu sigurnost i ljubav koja im nedostaje. Skromnost, istinska zahvalnost i radost su samo neke od osobina koje krase naše mališane. Muzički program, folklor, različite igrice, ali i uručivanje poklona bili su dio programa. Svaki štićenik doma dobio je svoj paket u kojem su se nalazile najpotrebnije stvari za njihovo srećno djetinjstvo. Sto pun slatkiša i sokića gledali su sa velikim oduševljenjem i skromno uzimali ponešto za sebe. Fantastičan progam koji su naši organizatori osmislili razveselio je slatka, nasmijana lica.

Veseli, razigrani mališani bili su puni enegrije i neumorno su pitali: ,,Kada ćete opet doći?”. To dokazuje da smo uspjeli u našoj misiji i da smo dom napustili sa sigurnošću da smo taj dan bili razlog za nečiji osmjeh!

Milica Kopitović, delegatkinja Unije srednjoškolaca Crne Gore