Skoči na sadržaj

Međunarodni dan volontera

5. decembra se obilježava Međunarodni dan volontera. Osim što volontiranjem pomažemo i činimo druge srećnijima, ono poboljšava i naše socijalne vještine, mentalno zdravlje, njegovim posredstvom gradimo nove odnose, …

Šta volontiranje predstavlja za delegatkinju Unije srednjoškolaca Crne Gore, Meritu Dukaj, i kako se ona uključila u isto, pročitajte u nastavku.

“Međunarodni dan volontera je prilika da sve podsjetimo na ovu važnu aktivnost velikog broja pojedinaca koji svojim aktivnim djelanjem pomažu ljude u nevolji, pomažu onima kojima naše malo znači mnogo. Upravo je to razlog zbog kojeg sam i ja podržala ovaj vid aktivnosti. Priključila se mladim volonterima moje škole, Gimnazije “25 Maj” iz Tuzi . Mogu reći da sam bila veoma srećna kad god sam bila u prilici da pomognem bilo kom pojedincu, čiji osmijeh u znak zahvalnosti neću zaboraviti nikada. Iz tog razloga se radujem Međunarodnom Danu volonterizma i želja mi je da nastavim ovu aktivnost, nadajući se da će broj volontera biti sve veći. Posebno, u vrijeme aktuelne pandemije koja ne štedi nikoga od nas, a potrebe za ljudima dobre volje su svakodnevne.

Iskoristiću ovu priliku da čestitam svima ovaj značajan datum i podsjetiću ih da nikada ne zaboravljaju one nemoćne i sve one kojima je naša pomoć neophodna. Činiti  dobra djela znači učiniti nečiji život srećnim i to treba da bude smisao života svakog od nas, vrijednost koja živi vječno.”