Skoči na sadržaj

Ko su izazovi da nas spriječe?

Da li su vam dosadile sve ove online aktivnosti? Vjerovatno će dosta vas odgovoriti potvrdno, a i nije da meni nisu. Čast izuzecima kojih zapravo i nije tako malo. Trening o strateškom planiranju UNSCG, koji sam pratila putem Zoom platforme, bio je sve, samo ne dosadan.
Čudno je gledati sa druge strane ekrana kolege nove i stare članove rukovodstva organizacije koji su prisustvovali uživo treningu. Vjerujem da je njima bilo još čudnije gledati nas na ekranu. Ne samo gledati, nego i uključiti.

Marija, od koje smo štošta toga saznali, morala je istovremeno da vodi računa i o učesnicima koji su priključeni online, što svakako trening čini mnogo izazovnijim. Ali ko su izazovi da nas spriječe?
Iako je teže ispratiti i aktivirati se online, u svakom trenutku sam se osjećala kao dio grupe. Uz malo više truda, uspjeli smo da učestvujemo u svakoj aktivnosti.

Ekran nije spriječio ni prenošenje dobre energije i atmosfere. Nekad je upravo ta energija ključna za produktivnost koje nama nije nedostajalo.
 
Dunja Sekulović, novoizabrana predsjednica Skupštine UNSCG