Skoči na sadržaj

Akcioni dan – spoj lijepog i korisnog

Učešće u Akcionom danu je za mene jedno od najljepših prošlogodišnjih iskustava; spoj lijepog (druženje, zabava) i korisnog (iskustvo, vještine, znanja, praksa), a sve u cilju jačanja kapaciteta srednjoškolaca i njihovih Učeničkih parlamenata. Smatram da je Akcioni dan sjajna prilika za sve srednjoškolce da doprinesu sebi, svojoj školi i lokalnoj zajednici. Iako sam i sama bila skeptična, odlučila sam da se uključim – prijavila sam se, a potom uživala u iskustvu. Nisam bila ni svjesna da će učešće u ovom projektu biti toliko zabavno i edukativno.
Firma u kojoj sam radila bavi se kompjuterskom opremom i tokom Akcionog dana sam imala izuzetnu priliku da prisustvujem popravci softvera i raznovrsnim aktivnostima kojima su se i sami radnici bavili. S obzirom na činjenicu da sam učenica matematičkog odjeljenja u okviru Gimnazije, na ovaj način sam mogla da se kroz praktican rad upoznam sa oblastima o kojima sam učila na časovima programiranja. Takođe, dio svog radnog dana provela sam i u administraciji firme gdje sam mogla steći više iskustva u oblasti vođenja i održavanja jedne firme.
Ovaj projekat uključuje i gimnazijalce i učenike stručnih škola, pa se svaki srednjoškolac iz Bara, Podgorice i Bijelog Polja može prijaviti. Ja ću se svakako prijaviti i ove godine, a pozivam i tebe da se prijaviš, kako bi iskoristio jedinstvenu priliku i dobio neprocjenjivo iskustvo. Od ovogodišnjeg Akcionog dana očekujem zanimljivo radno mjesto, dosta novih znanja i vještina, ali i nova poznanstva. Vjerujem da ću sve to dobiti, kao i prethodne godine!
Milica Miranović (II-M, Gimnazija “Slobodan Škerović”, matematičko odjeljenje)