Skoči na sadržaj

Akcioni dan-primjenjene vještine iz školskih klupa

“Akcioni dan” je projekat o kojem pričamo posljednjih dana. Unija srednjoškolaca po drugi put pruža priliku učenicima srednjih škola da rade, i steknu odlično iskustvo. Samim tim ovaj projekat dokazuje da su srednjoškolci spremni za nova iskustva, da rade za sebe i steknu nova znanja.
Projekat podrazumijeva da tokom jednog dana učenici dobiju priliku da na jedan dan budu zaposleni kod poslodavaca na mjestima od značaja za njihove obrazovne profile, kako bi stekli nova saznanja i perspektivu o struci za koju se školuju. Oni tim radom zaradjuju novac koji će se kasnije iskoristiti za srednjoškolce.
Obaveze poslodavaca u okviru ovog projekta su da, u periodu od par sati, učenicima koji kod njih budu zaposleni, približe radnu atmosferu i pokažu učenicima stvari koje nisu u mogućnosti da steknu na praksi u svojoj školi.
Očekujem da učenici, ne samo steknu nova znanja i iskustva, nego da steknu i nova poznanstva. Veoma je važno da mladi budu aktivni u svojoj školi, ali i u zajednici. Akcioni dan je sjajna prilika da se učenici opredjele za buduće zanimanje.
 
Jovana Pešterac, II razred, Srednja elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje