Skoči na sadržaj

U Mojkovcu održan prvi motivacioni događaj u sklopu projekta 'It is easy to be bizzy'

Unija srednjoškolaca Crne Gore uz pomoć Programa za mlade Kancelarije Ujedinjenih Nacija, realizuje projekat ‘It is easy to be bizzy’. Ovim projektom nastojimo da podstaknem mlade ljude da započnu svoje preduzetničke poduhvate.
Na prvom motivacionom događaju govorili su Jovan Bojović, generalni sekretar Unije srednjoškolaca, Uroš Bulatović, predstavnik Unije mladih preduzetnika CG kao i dizajnerke i preduzetnice Aleksandra Maksimovska i Anja Adamović.
Generalni sekretar UNSCG, Jovan Bojović prisutnima je poručio da na najbolji način iskoriste savremene kanale komunikacije i da saznaju koje i kakve mogućnosti im se nude za pokretanje preduzetničkih ideja. “Cilj nam je da nakon ovog projekta za rezultat imamo pokrenute preduzetničke ideje, od strane vas mladih, a Unija srednjoškolaca kao i Unija mladih preduzetnika su tu da vam na tom putu pomognu” kazao je Bojović.
“Budite inovativni i vjerujte u sebe, jer samo napornim radom i uz zalaganje možete postići planirane rezultate. Podršku imate, a na vama je da ovakve događaje iskoristite kako biste stekli što više znanja i spremno započeli vašu biznis priču”, naglasio je on.
Ispred organizacije koja okuplja mlade preduzetnike i koja podržava njihove ideje, Unije mladih preduzetnika Crne Gore, prisutnima se obratio Uroš Bulatović. On je prisutnima kazao da moraju biti istrajni u ideji, i da trebaju iskoristiti kako sopstvene potencijale tako i potencijale koje im nude opština i država. “Informišite se o podrškama, kako finansijskim tako i nefinansijkim”, poručio je Bulatović.
 
 
Mlade uspješne preduzetnice, dizajnerke Aleksandra Maksimovska i Anja Adamović – Mina Leone, u svojim izlaganjima su sa prisutnima podijelile svoju preduzetničku priču. Kako bi efikasno otklonile sve nedoumice i kako bi pojasnile šta preduzetništvo podrazumijeva i šta omogućava, one su na kreativan način, kroz diskusiju, izložile svoje početke, prepreke na koje su nalazile kao i benefite koje im daje ovaj posao.
Za Maksimovsku, samo istrajan rad vodi do pravih rezultata. “Ne bih se složila da mala sredina ograničava čovjeka. U vremenu kada su nam informacije dostupne, kada je toliko mnogo mogućnosti da realizujemo svoju ideju, opravdanja da nesto ne možemo su neprihvatljiva. Svaki biznis počinje malim koracima, budite strpljivi, inovativni i brzi, ali i postupni i temeljni u realizaciji svojih ideja” poručila je Maksimovska.
 
 
Anja Adamović, preduzetnica i dizjnerka, govorila je mogućnostima koje se pružaju mladim ljudima. Kao dvadesetogodišnja dizajnerka smatra da preduzetništvo kao djelatnost koja je usmjerena na pokretanje, organizovanje i inoviranje omogućava benefite na različitim poljima, a da se mladi ljudi moraju angažovati i podijeliti svoje ideje sa drugima, kako bi njihov početak bio još uspješniji. 

 
 
U okviru ovog događaja realizovana je i radionica ‘Preduzetnički put’. Motivacioni događaji biće održani i u Bijelom Polju i Beranama a nakon kojih slijedi druga faza ovog projekta koja podrazumijeva saradnju Preduzetničkih centara iz ova tri grada.