Skoči na sadržaj

TRENING ''STRATEŠKO PLANIRANJE''

Na treningu su učestvovali članovi Unije srednjoškolaca Crne Gore: Jovan Bojović (predsjednik UO-a); Andrea Mićanović (PR UO-a), Filip Radojević (član UO-a zadužen za međunarodnu saradnju); Edina Babajić (članica UO-a zadužen za prikupljanje finansijskih sredstava); Mićan Andrijašević (lokalni koordinator za južnu regiju); Radosav Razić (lokalni koordinator za centralnu regiju); Anđela Stešević (lokalna koordinatorka za sjevernu regiju); Amir Šulović (generalni sekretar); Milić Dujović (predsjednik Generalne skupštine); Ivana Zorić (potpredsjednica Generalne skupštine); Elma Radončić (sekretarka Generalne skupštine) kao i članice proširenog sastava Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Crne Gore Ana Marija Ćorić, Kristina Dedić i Arlinda Osmanović. 
Treningu su u funkciji trenera/ica prisustvovali: Ivana Vujović, Aleksandra Gligorović, Lazar Bulić iz Unije srednjoškolaca Srbije i Lena Groh Trautmann ispred organizacije Schüler Halfen Leben iz Njemačke.

Tokom prvog dana treninga, učesnici su zajedno sa trenericama Ivanom Vujović i Aleksandrom Gligorović diskutovali na temu “strateško planiranje”, i usaglasili mišljenja u vezi vizije i misije organizacije. Podijeljeni u grupe, učesnici su iz datih ciljeva izveli podciljeve, i načinili postepenu strukturu realizacije istih.

 

trening_2
 

trening_3
 

trening_4
 

trening_5
 

trening_6
 

trening_7
 

trening_8
 

trening_9
 

trening_10
 

trening_11
 

trening_12
 

trening_13
 

trening_14
 

trening_15
 

trening_16
 

trening_17
 

trening_18
 

trening_19
 

Drugog dana treninga prvobitnom trenerskom timu su se pridružili Lazar Bulić iz UNSS i Lena Groh Trautmann ispred SHL-a, i uz uzajamnu koordinaciju sa učesnicima odrađena je SWOT analiza, identifikacija problemskih područja kao i definisanje strateških i operativnih ciljeva. U drugom dijelu dana je bilo riječi o o samoj organizaciji SHL , predstavljanju mreže „SAME“, načinu funkcionisanja, kao i mogući pravci u organizovanju „Social day“, modeli koji su primjenjivani u drugim organizacijama na ovu temu i na taj način dat je podsticaj za realizaciju sličnih akcija od strane “Unije srednjoškolaca Crne Gore”.

Uz inicijativu učesnika napravljen je inicijalni plan za realizaciju istoimenog dogadjaja u Crnoj Gori. Usaglašeni su detalji oko perioda održavanja akcije, o potencijalnim poslodavcima i državnim institucijama koje bi eventualno pružile podršku u održavanju iste.

Treći dan treninga je bio najzahtjevniji jer je bio  posvećen održivosti same Unije, kao i koracima koji su potrebni na putu ka ispunjenju tog cilja. Teme koje su pokrile tu oblast su se ticale budžetiranja i finasijskog plana organizacije, čiji je i okvirni nacrt donešen.

Četvrtog dana je predstavljena struktura razvoja akcionog i strateškog plana, čime je i zvanično završen trening.