Skoči na sadržaj

SOS linija 116111 koja pruža psihološku pomoć i savjete djeci i mladima sada pruža podršku i u vezi sa brigama zbog koronavirusa

U okviru kampanje #OstaniDoma, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, uz podršku UNICEF-a, omogućilo svakom djetetu i svakoj mladoj osobi u Crnoj Gori da dobije psihološku podršku i savjete i u vezi s pandemijom korona virusa.
Djeca i mladi mogu pozvati Nacionalnu SOS dječju liniju 116-111, od ponedjeljka do petka od 07.00 do 21.00 časova i dobiti psihološku podršku i savjete.
Nacionalna SOS dječja linija počela je sa radom u decembru 2018. s ciljem pružanja podrške djeci i mladima Crne Gore da potpuno slobodno i anonimno govore o svojim problemima, strahovima i sumnjama, kao i o drugim stvarima/situacijama koje kod njih izazivaju neku zabrinutost.
Svi pozivi su besplatni i anonimni i zagarantovana je privatnost svakog djeteta/mlade osobe koja se obrati za pomoć. Nacionalna SOS dječja linija u Crnoj Gori dio je SOS dječjih linija koje je Evropska komisija uspostavila u većini zemalja EU i sve imaju isti broj: 116-111.