Skoči na sadržaj

Sastanak Generalnog sekretara sa potpredsjednicom Opštine Bijelo Polje i direktoricom kompanije Merkator

 

“It is easy to be bizzy” je projekat koji je finansijski podržan od strane pograma UN za mlade “Kreaktivacija”. S’ obzirom da je Unija mladih preduzetnika mlada organizacija koja svoj rad bazira na podsticanju pravog duha preduzetništva stvaranjem okruženja u kojem mladi preduzetnici mogu da se povežu i podrže jedni druge, Unija srednjoškolaca je, radi efikasnije realizacije projekta, ostvarila saradnju sa ovom organizacijom. Projekat će se realizovati u srednjim školama tri crnogorska grada: Bijelom Polju, Mojkovcu i Beranama.
Za učenike su planirana predavanja sa uspješnim preduzetnicima, uglavnom ženama, koji će govoriti o njihovom iskustvu na ovom polju, preprekama na koje su nailazili, kao i o načinu na koji su sve te prepreke savladali. Ova predavanja namjenjena su edukaciji srednjoškolaca u polju preduzetništva ne samo da bi oni stekli praktična preduzetnička znanja, već i da bi doživjeli preduzetništvo kao jedan pozitivan dio njihove mladosti u koji bi se uključili sa zadovoljstvom i samopouzdanjem, umjesto sa strahom od nepoznatog i sumnjom u svoje sposobnosti.
Cilj ovog projekta jeste da podstakne srednjoškolce da ostvare svoj potencijal pomažući im da bolje razumiju i uvide značaj razvoja njihovih preduzetničkih vještina i znanja kroz upoznavanje sa uspješnim, mladim, crnogorskim preduzetnicima. Takođe, ovaj projekat doprinosi i boljoj saradnji između srednjih škola koje učestvuju, učeničkih parlamenata, kao i preduzetničkih centara u Bijelom Polju, Mojkovcu i Beranama.