Skoči na sadržaj

PRVA GENERALNA SKUPŠTINA UNIJE SREDNJOŠKOLACA CRNE GORE

Prvu Generalnu Skupštinu Unije srednjoškolaca Crne Gore otvoriće Milić Dujović, predsjednik Skupštine UNSCG, a učesnicima će se obratiti: Veljko Tomić, v.d. generalnog direktora Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, Ministarstvo prosvjete; Ivana Vujović, izvršna direktorica „NVO Juventas“; Jovan Bojović, predsjednik Upravnog odbora UNSCG.

U uvodnim izlaganjima učešće će imati predstavnici institucija koje se bave obrazovnom politikom  – Radovan Popović, v.d. direktora Zavoda za školstvo; Dragana Dmitrović, direktorica Ispitnog centra; Jelena Miljanić, Koordinatorka projekta, programa UN za osnaživanje mladih. Primjere dobre prakse predstaviće nam učenici iz Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine.

Na Prvoj Generalnoj Skupštini će se govoriti i o „Danu čojstva” kao jednoj od najvećih volonterskih akcija koja će se realizovati u aprilu mjesecu 2016. godine, gdje se planira angažovanje oko 2000 srednjoškolaca. Još jedna od aktuelnih tema biće i organizacija „Dan srednjoškolaca” (17. novembar), ali i osnivanje i osnaživanje učeničkih parlamenata u Crnoj Gori.

           

Prva Generalna Skupština Unije srednjoškolaca Crne Gore se organizuje u sklopu projekta „Srednjoškolski stav” koji realizuje Unija srednjoškolaca u saradnji sa NVO Juventas a uz finansijsku podršku fondacije SHL (Schüler Helfen Leben) iz Berlina.

{gallery}slideshow/foto_galerija:::0:0{/gallery}