Skoči na sadržaj

Obilježavanje Dana srednjoškolaca u školama južne regije


SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Herceg Novi:

Učenički parlament ove škole bio je veoma vrijedan i organizovao je niz aktivnosti povodom 17.11.

Za ljubitelje košarke, malog fudbala i odbojke organizovani su turniri kao prilika za učenike da odmjere sposobnosti i da se zabave.
hn

Debatni klub je debatovao na zanimljivu i značajnu temu za sve srednjoškolce- „Učenike treba ocjenjivati na osnovu individualnog napretka, a ne standardizovanih testova“.
hn1

Takođe, Učenički parlament je u saradnji sa Savjetovalištem za mlade održao predavanje o alkoholizmu, zavisnosti od narkotika i kockanju.

I na kraju priređeno je obaveštenje o Danu srednjoškolaca, zašto se obilježava 17. novembra i zašto je bitno obilježavati ga.
hn2

SMŠ „Mladost“ Tivat
tivat

Učenički parlament SMŠ „Mladost“ Dan srednjoškolaca je obilježio lijepljenjem plakata koji su napravili članovi parlamenta i koji je sadržio informacije- Zašto baš 17.11.? Kako će škola obilježiti ovaj datum? Kako će UNSCG obilježiti ovaj datum?
tv1    tv2

Takođe, organizovana je debata na kojoj je učestvovalo 6 timova koji su diskutovali na temu „Seksualno obrazovanje treba/ne treba uvesti kao redovan predmet u škole’’, a u okviru ove akcije i naredne nedelje će se održati debata na temu ,,Video nadzor jeste/nije opravdan u učionici’’.

SMŠ „Danilo Kiš“ Budva

Na Dan srednjoškolaca u Budvanskoj srednjoj školi formiran je Učenički parlament.

Određena su ministarstva u okviru parlamenta i izabran je predsjednik. Pored toga sprovedena je anketa o želji učenika za promjenama u školi.

Ekonomsko-ugostiteljska škola Bar

Dan srednjoškolaca u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru obilježen je okupljenjem učenika u holu škole, na kojem su im se obratili predsjednica parlamenta Milica Kralj i pedagog škole Šahin Šabotić. Milica im je poželjela srećan Dan srednjoškolaca i kratko pojasnila značaj ovog datuma, dok im je kasnije pedagog škole čestitao i upoznao ih sa narednim aktivnostima u toku dana. Uslijedio je polučasovni zabavni program u holu škole, a potom su nastavljene redovne aktivnosti. Od 17:00h organizovana je zabava za predstavnike svih odeljenja u Yachting club-u. Na zabavnom programu prisustvovalo je više od dvjesta učenika , a određeni profesori su vodili računa da sve protekne u najboljem redu. Zabava je trajala do 19:00h i protekla je u izuzetno lijepoj atmosferi. Uprava škole je obezbijedila osvježavajuća pića , učenici su se potrudili oko grickalica i slatkiša , dok su vlasnici Yachting club-a izašli u suret srednjoškolcima i ustupili im prostor.

bar   bar1

Gimnazija „Niko Rolović“ Bar

Učenički parlament barske gimnazije organizovao je uređenje enterijera škole, tačnije obnovu sadnica unutar hola škole.

U saradnji sa Upravom kupljene su sadnice koje su kasnije učenici posadili.
gb1   gb2

Odaziv učenika bio je i više nego zadovoljavajući, tako da hol Gimnazije „Niko Rolović“ sada krasi Bašta srednjoškolaca.

Parlamenti ostalih škola južne regije nisu uspjeli da obilježe Dan srednjoškolaca. Međutim raduje želja učenika da već sledeće godine obilježe ovaj značajni datum, kao i želja onih koji su ga već obilježili da ga sledeće godine obilježe na još bolji način te da ove akcije prerastu u tradiciju.

gb3   gb4