Skoči na sadržaj

Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta.

“Prvi put obilježen  je  2000. godine, sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, istudenata. Stoga ćemo u prvom dijelu događaja, zajedno sa prisutnim mladim ljudima, pokušati da odgovorimo na pitanja – Da li obrazovni sistem na pravi način njeguje kreativnost i koliko je ona danas značajna u različitim sferama života? Na samom početku,  čućemo mišljenje jednog od najpoznatijih TEDx govornika, Ken Robinsona, koji zagovara radikalne izmjene naših školskih sistema, kultivaciju kreativnosti i priznavanje različitih vrsta inteligencije.  Budući da se u posljednje vrijeme sve češće govori o kreativnosti kao važnom preduslovu za uspjeh na različitim životnim poljima, željeli smo da čujemo mišljenje mladih ljudi i sa njima diskutujemo o tome koliko im prilika obrazovni sistem nudi za razvoj kreativnosti. Tim povodom, srednjoškolci debateri: Nađa Čelebić, Marko Milikić, Vasilisa Milošević i Marija Popović kroz debatovanje će prezentovati pro i kontra argumente na temu: ‘Ovaj dom smatra da škole podstiču kreativnost’”, saopšteno je iz Unije srednjoškolaca.

Kako se dodaje prisutnima će omogućiti i da budu dio radionice ‘Koliko i kako brinemo o sebi?’  sa psihološkinjom Jasminom Đukić i NVO Juventas.

“Program ćemo upotpuniti i zatvoriti svirkom uživo. “One String” trio, koji čine Miloš Drobnjak, Todor Mitrović i Jakša Vlahović, maturanti Gimnazije “Slobodan Škerović”,  sviraće ExYu i strani pop-rok, među njima pjesme poznatih bendova – Rolling Stones-a, Dire Straits-a, Pink Floyd-a..

Dobrodošli su svi zainteresovani mladi ljudi, a prijave se mogu slati na e-mail adresu: omladinskicentarpg@gmail.com, najkasnije do subote, 12. avgusta  u 12:00h”, saopšteno je.

Ovaj događaj sprovodi se u okviru projekta “Koordinacija Omladinskim centrom”, koji sprovodi UNSCG, uz finansijsku podršku Ministarstva sporta Crne Gore.