Skoči na sadržaj

Besplatan internet za omladinske klubove i centre

Generalni sekretar Unije srednjoškolaca Jovan Bojović, zajedno sa Ministrom sporta Nikolom Janovićem i generalnom direktoricom Telenora Crne Gore Sandrom Štajner, predstavio je projekat ,,Internet za mlade u omladinskim klubovima i centrima“ kojim se obezbjeđuje besplatan internet u omladinskim klubovima i centrima širom Crne Gore.

Unija srednjoškolaca i Ministarstvo sporta aktivno rade na kreiranju novih mogućnosti za mlade u cilju poboljšanja njihove informisanosti i realizaciji aktivnosti koje će im omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. ,,Smatramo da su omladinski klubovi i centri jedan od ključnih infrastrukturnih mehanizama za unapređenje učešća mladih, razvoj životnih vještina i jačanje društvenog uticaja, naveo je ministar Janović.
U proteklom periodu finansijski je podržano otvaranje omladinskih klubova u Tivtu, Budvi, Pljevljima, Beranama, Mojkovcu, Ulcinju, Cetinju, Tuzima, tri omladinska kluba i omladinski centar u Podgorici, a u cilju njihovog boljeg funkcionisanja Ministarstvo sporta i Unija srednjoškolaca će, uz finansijsku podršku Telenor fondacije, obezbijediti besplatan internet svim mladima koji posjećuju ove prostore.
,,Mladi u Crnoj Gori svakodnevno koriste internet za komunikaciju, pristup društvenim mrežama i traženje informacija. Time što smo im u omladinskim centrima obezbijedili besplatan pristup internetu željeli smo da ih podstaknemo da tehnologiju koriste i za učenje i unapređenje znanja i vještina, koje će im biti sve potrebnije u digitalnom dobu“, izjavila je Sandra Štajner, generalna direktorica Telenora Crna Gora.
Jovan Bojović, generalni sekretar Unije srednjoškolaca, izrazio je zadovoljstvo što naš organizacija ima kontinuiranu saradnju sa Ministarstvom sporta i što je ostvarila saradnju sa Telenor fondacijom. Istakao je da, osim što će se ovim projektom obezbijediti besplatan internet za omladinske klubove i centre, biće realizovano i niz edukativnih radionica o internet pismenosti mladih.
U cilju realizacije projekta ,,Internet za mlade u omladinskim klubovima i centrima“, potpisan je ugovor između Telenor fondacije i Unije srednjoškolaca, u partnerstvu sa Ministarstvom sporta.
Obezbjeđivanjem interneta koje će mladi koristiti besplatno u prostorijama omladinskih klubova i centara, omogućen je mladima jednostavniji pristup informacijama koje će im koristiti u svakodnevnom životu, obrazovanju, periodu tranzicije od završetka školovanja do pronalaženja posla, prilikom zaposlenja, a takođe cilj je da se podstaknu i oni mladi koji do sada nijesu bili aktivni u svojoj zajednici da učestvuju u programima koje pomenuti klubovi i centri nude.