Skoči na sadržaj

Aktivnosti Ministarstva prosvjete povodom decenije nezavisnosti

Među brojnim aktivnostima koje realizuje Ministarstvo prosvjete nalazi se i aktivnost sa Unijom srednjoškolaca. Riječ je o organizovanju trunira u fudbalu i košarci za muškarce. Planirano je da do 30. aprila bude organizovano regionalno takmičenje, kako bi dobili po 12 ekipa ( fudbal i košarka) iz tri regije koje će se 14 i/ili 15. marta takmičiti na terenima Gimanzije “Slobodan Škerović”  i SSŠ “Sergej Stanić” u Podgorici. Ministarstvo prosvjete i UNSCG pripremili su nagrade za tri najbolje ekipe.

Ostale aktivnosti Ministarstva prosvjete jesu literarni i likovni konkursi za srednjoškolce na temu: Ponosni na prošlost – gledamo u budućnost, na ove konkurse mogu učestvovati učenici svih razreda. Konkurs je otvoren do 1. aprila a iz Ministarstva prosvjete očekuju da će što više učenika uzeti učešće. Ministarstvo je obezbijedilo vrijedne nagrade, među kojima su i novčane.

Zavod za školstvo u saradnji sa Ministarstvom raspisao je Konkurs za izbor sportske navijačke pjesme i spota, a na konkursu mogu učestvovati učenici osmog i devetog razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola. Konkurs traje do 20. aprila 2016. godine. Sljedeća aktivnost se odnose na organizovanje kviza “Domovina s ljubavlju” koji organizuje Minsitarstvo u saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a  i antifašista Crne Gore.