Skoči na sadržaj

AKCIONI DAN 2018

Unija srednjoškolaca Crne Gore juče je i više nego uspješno realizovala projekat Akcioni dan. Suština projekta je da srednjoškolci rade za dogovorene dnevnice kod poslodavca shodno svom obrazovnom profilu, a od tog novca se finansiraju projekti Učeničkih parlamenata crnogorski srednjih škola. 395 srednjoškolaca radilo je kod 60 poslodavaca i to na teritoriji tri crnogorske opštine: Bar, Podgorica i Bijelo Polje.
Organizacioni timovi u sva tri grada obišli su poslodavce gdje je provjereno da svi učenici budu na radnim mjestima u dogovoreno radno vrijeme, što i jeste maksimalno ispoštovano. Pored prilike da zarade novac koji će poboljšati uslove rada u školi i atmosferu među omladinom, te uticati na pitanje omladinske politike, učenici su stekli praktična znanja i ono iz školskih klupa iskoristili u praksi. Kako je na terenu, kako je raditi sa ljudima, pečatirati opštinsku papirologiju, izvješavati na radiju, konobarisati i sl. juče su osjetili učenici iz Bara, Bijelog Polja i Podgorice.
Na press konferenciji u podgoričkom Vodovodu obratila se predsjednica Upravnog odbora, Andrea Mićanović koja je javnosti prenijela poruku Upravnog odbora, da mladi zaista vrijede i da Crna Gora ima na šta da bude ponosna.
Još jedna press konferencija održana je u prostorijama opštine Bijelo Polje gdje se prisutnima u ime Unije srednjoškolaca obratio generalni sekretar, Jovan Bojović.
Obaveza poslodavaca je da u narednih 15 dana uplate dnevnice, nakon čega će biti raspisan konkurs za finansiranje projekata.
Više o press konferenciji u Podgorici možete pročitati OVDJE, a o konferenciji u Bijelom Polju OVDJE.