Skoči na sadržaj

AKCIONI DAN

Projekat Akcioni dan, tokom kojeg je više od 230 podgoričkih srednjoškolaca radilo u državnom, privatnom i civilnom sektoru, omogućio je učenicima da steknu praktična znanja, koja će im pomoći da se opredijele za buduća zanimanja. Ove godine, projekat realizujemo samo na nivou glavnog grada, a već naredne godine projekat ćemo proširiti i na ostale crnogorske opštine. 

Predsjednik UO naše organizacije Jovan Bojović, ocijenio je da projekat Akcioni dan, koji sprovodimo u saradnji sa Centrom za stručno obrazovanje i srednjim školama u Podgorici, prilika da se srednjoškolcima pruže praktična znanja i vještine u radu, shodno obrazovnom profilima koje izučavaju. 
“U Podgorici je usluge rada za 47 poslodavaca pružalo preko 230 srednjoškolca. Učenici će za svoj rad dobiti dnevnicu od deset eura, koja će bit raspoređena u poseban fond iz kojeg će se kasnije finansirati projekti učeničkih parlamenta“, rekao je Bojović. Prema njegovim riječima, projekat dokazuje da su srednjoškolci spremni da stiču nova znanja, rade za sebe i jedni za druge.„Oni svojim radom zarađuju novac koji ćemo kasnije u potpunosti iskoristiti za srednjoškolce“, objasnio je Bojović.

Interesovanje srednjoškolaca za ovaj projeka je više nego očekivano. To za Uniju srednjoškolaca predstavlja ohrabrujuću činjenicu i stimulans da i naredne godine projekat realizujemo i to u većim razmjerama, uključujući i ostale opštine. 

zahvalnica

Veliku zahvalnost dugujemo upravama podgoričkih srednjih škola, Uniji poslodavaca Crne Gore i Privrednoj komori Crne Gore. Projekat ne bi bilo moguće realizovati da niejsmo dobili podršku poslodavaca. Ovom prilikom zahvaljujemo se poslodavcima koji su bili dio Akcionog dana: 

UNIPROM doo -Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), Putevi doo Podgorica, Elko tim, NVO Juventas, NVO Cemi, AP Print, Frizerski salon Aura, PR centar, NVO Forum MNE, Cerovo, MFI Alter Modus, G3 spirits, Centar za ekotoksikološka ispitivanja (CETI), Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, NVO Cazas, Telemont, BAR kod, Čikom, Mljekara Lazine, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Auto škola “Točak”, Auto škola “Maks” , Auto škola “Start”, Remenat doo, Auto škola “Full speed”, Alfa ton Lekić , AD 13. jul Plantaže, Zavod za metrologiju, Institut računovodja i revizora Crne Gore, Kuća mode i ljepote “Zoran”, Frizerski salon “Raza i Pime” , Studio ljepote “Jadranka”, Frizerski studio “Exclusive”, Frizerski salon “Nata” , Modni studio W, Modni atelje “Marina Banović” , Grafo print, Idea tex home decore, Vukčevic home doo, Ostrog market, Imanje Knjaz, Restoran “ Zheng he”, Hard  rock cafe.