Skoči na sadržaj

Snimanje spota za pjesmu "Ne rugaj se"

 Nezvanična himna dobila je peččat i video barskih gmnazijalaca i profesora. Naime u saradnji sa Upravom škole, rukovodstvo Učeničkog parlamenta animiralo je učenike koji su talentovani pjevači za snimanje vokalnog djela u studiju, a matricu je odradio bend iz Bara, Akademia. Za scenario je bila zadužen aprofesorica književnosti i crnogorskog jezika, a za svaku scenu bilo je potrebno pozvati učenike dobrovoljce, sada u ulozi glumaca, ali isto tako i obezbijediti sve rekvizite. Pored školskih klupa, knjiga, laptopova, scenu je krasio štafelaj, violina, violončelo, roleri, petsto balona i sl.
Samom činu konačnog snimanja prethodile su dvije probe u večernjim časovim nakon druge smjene, a prethodno je bilo potrebno obaviti sastanak i dogovor sa snimateljima, toncima, scenaristom, upravom kao i profesorima i učenicima učesnicima. S obzirom na transparentnost spota, svi maloljetni učesnici su morali imati saglasnost roditelja koja im je omogućavala učešće.

Snimanje spota je zbog ponavljanja različitih scena trajalo četiri sata uz vrijeme koje je po dogovoru bilo odredjeno za pauze svim učesnicima u snimanju.Kada su sve scene, neophodne za montažu spota bile upriličene oprema koja je služila za fotografisanje i snimanje spota bila je sakupljena od strane članova snimateljskog tima i ostalih učesnika u snimanju. Samim snimanjem spota za pjesmu posvećenu ranjivim grupama u društvu, jasno je izrečena i predstavljena poruka snimanja kao i osmišljavanja same pjesme.
Za sada je spot premijerno prikazan učenicima  barske gimnazije, a nakon sređivanje autorskih prava biće objavljen i na jutjubu.
spot

DODJELA BODOVA

II STEPEN DODJELE BODOVA

Komunikacija sa srednjoškolcima (saglasnosti,sastanci)-2 boda
Ostale aktivnosti (snimanje matrice i vokalnog dijela,dvije probe, snimanje spota, nabavka rekvizita, premijera spota)-4x3boda=12 bodova

UKUPNO BODOVA-14 BODOVA