Skoči na sadržaj

Radionica o mentalnom zdravlju

U okviru programa planiranog od strane Tima za sprovo]enje inkluzije, dana 11.10.2017. godine su u Gimnaziji Cetinje organizovane 3 radionice koje su imale za cilj promociju inkluzivnih vrijednosti u svim aspektima razvoja škole.
Osnovni zadatak radionica bio je razvoj smjernica koje doprinose stvaranju sigurnog, podsticajnog ambijenta u kojem se njeguje odnos prihvatanja i saradnje, u kojoj se svako uvažava i koji je temelj za najviša ostvarenja svih aktera u školi.
U uvodnom dijelu radionica učenici su upoznati sa konceptom inkluzije, vrijednostima koje ona promoviše, konceptom različitosti, a u praktičnom dijelu radionica prezentovali su mjere koje škola može sprovesti u cilju promocije pomenutih vrijednosti.
Učenici su na kreativan način predstavili svoja shvatanja inkluzije izrađujući postere, koji sa različitih aspekata uključuju ove vrijednosti u školski kurikulum.
U saradnji sa učeničkim parlamentom 10.10.2017. godine obilježen je i Dan mentalnog zdravlja, što je poslužilo kao uvod u ove radionice i obilježavanje Dana inkluzije. Koordinatorka radionica je bila profesorica psihologije, Dejana Rudović
.
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina I – 3 boda
UKUPNO BODOVA – 3 BODA