Skoči na sadržaj

Pv: Dan srednjoškolaca i Dan Srednje stručne škole

Dan Srednje stručne škole u Pljevljima proslavlja se 18. novembra, a  ove godine su obilježili 115 godina njenog postojanja. Drugi značajan jubilej su smo svečano obilježili je 17. novembar, međunarodni Dan srednjoškolaca, dan sjećanja na studentske žrtve u Pragu iz 1939. godine.

U cilju obilježavanja pomenutih datuma, realizovane su sljedeće aktivnosti:

                
1. Svečana sjednica i bogat kulturno-umjetnički program;
 
2. Debata na temu ,,Uključenost mladih u procese odlučivanja u Crnoj Gori“  ;                              
 
3. Prijateljske utakmice između Srednje stručne škole i Gimnazije „Tanasije Pejatović“
 
4. Svečani koktel za profesore i učenike;                                                                   
 
5. Medijska propraćenost svih pomenutih događaja.
 
1. Kao centralni događaj obilježavanja jubileja, 17.11.2016. godine sa početkom u 19 časova održana je svečana sjednica. Na sjednici su govorili: direktor škole Mervan Avdović koji je istakao značaj obrazovnog sistema za razvoj društva, predsjednik Školskog odbora, profesor Vladica Avramović, koji je iznio zvaničnu statistiku o broju učenika i uspjesima koje učenici postižu i predsjednik Učeničkog parlamenta, Mirko Stojkanović,  koji je predstavio rad Parlamenta, ali i istakao značaj učeničkog udruživanja i značaj obilježavanja Dana srednjoškolaca. Nakon svečane sjednice upriličen je bogat kulturno-umjetnički program u realizaciji Učeničkog parlamenta.  Na svečanosti su učestvovali učenici škole koji su članovi KUD-a Pljevlja, mažoretke, pjevači, recitatori, a izveden je dramski tekst u režiji učenika pod nazivom ,,Platonova akademija“. Ovom događaju, koji je upriličen u holu Škole, prisustvovalo je oko 160 profesora , gostiju i učenika, predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić; predsjednik Skupštine Opštine Pljevlja, Tarik Gadžović, kao i mnoge značajne ličnosti iz kulturnog, sportskog i političkog života Pljevalja.
 
nj
 
2. Učenički parlament, zajedno sa predstavnicima Debetnog kluba, realizovao  je debatu  na temu: ,,Uključenost mladih u procese odlučivanja u Crnoj Gori“. Debati je prisustvovalo 25 učenika. Debata je bila izuzetno konstruktivna i učenici su razmjenjivali mišljenja o ulozi i značaju mladih, ali i planove za rješavanje gorućih problema sa kojima se suočavaju učenici u Crnoj Gori.
 
sfasf
 
3. Dana 17.11.2016. godine odigrane su prijateljske utakmice u fudbalu i odbojci između Srednje stručne škole i Gimnazije. Ovim utakmicama, koje su protekle u sportskom i prijateljskom duhu, još jednom su potvrdili kako nema podjela među školama i da svi učenici imaju zajednički cilj. To je pristup kvalitetnom i pouzdanom obrazovanju. U odbojci ekipa SSŠ je dobila rezultatom 3-0, dok je u fudbalu ekipa SSŠ takođe ostvarila pobjedu.
 
nsdk
 
4. Nakon završene svečane sjednice i kulturno-umjetničkog programa, u prostorijama školskog restorana ,,Milet bašta“ priređen je koktel i posluženje za sve profesore i učenike koji su učestvovali u proslavi jubileja, ali i za one koji su postigli značajne rezultate. Prisutne su zabavljali tamburaši, a za ukusno jelo pobrinuli su se kuvari Srednje stručne škole.
 
ads
 
5. Svi pomenuti događaji su medijski propraćeni. Cijeli program je snimila Televizija Pljevlja, a o aktivnostima gledaoci TV Pljevlja su imali više puta priliku da se informišu. Prvi izvještaj je bio u ,,Pljevaljskoj hronici“ 18.11.2016. godine, a potom i u emisiji ,,Pljevlja u slici“ 19.11.2016. godine.  Pored TV Pljevlja, ovim događajima su prisustvovali i predstavnici velikog broja portala, među kojima je najznačajniji ,,Pljevaljski portal“ kao i ,,PV informer“.
 

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova:
Kulturna manifestacija – 3 boda
Sportske aktivnosti – 2 boda
Ostale aktivnosti (debata) – 3 boda

III stepen dodjele bodova:
Saradnja na opštinskom nivou – 3 boda

V stepen dodjele bodova
Aktivnost realizovana na inicijativu UNSCG – 1 bod
Aktivnost je posjećena u velikom broju – 1 bod

UKUPNO: 13 bodova