Skoči na sadržaj

Projekat „ARTIVACIJA MLADIH SJEVER-SJEVEROZAPAD“

Na inicijativu Učeničkog parlamenta, u saradnji sa NVO TNT iz Nikšića, u periodu od 29.09. do 02.10.2017. godine, u našem gradu je sproveden projekat pod nazivom „ARTIVACIJA MLADIH SJEVER-SJEVEROZAPAD“ u koji su bili uključeni kako članovi našeg Učeničkog parlamenta, tako i ostali zainteresovani učenici.
Tokom tri dana, učenici naše škole imali su priliku da kroz niz aktivnosti uče i prakticiraju načine uticaja na društvo posredstvom umjetničkog izražavanja. Centralna tema radionica bila je vršnjačko nasilje, u okviru koje su učenici, zajedno sa slikarom Ilijom Nikčevićem i mladim strip autorom Veljkom Miljanićem iz Nikšića, oslikali mural na zidu škole i paralelno radili individualne crteže, dok su u okviru radionice kreativnog pisanja osmislili slogan koji je pridružen muralu. Uz navedene, realizovana je i radionica angažovane fotografije u okviru koje su se učenici, uz pomoć instruktora, – fotografa Nebojše Radovića, učili tehnikama fotografije i bilježili momente iz svog grada.
Pored toga, učenici su imali priliku i da učestvuju u interaktivnim radionicama posvećenim art aktivizmu, filmskim projekcijama, izložbi fotografija i karikatura, kreativnom pisanju, diskusijama i analizama, te drugim aktivnostima koje bi ih podstakle na snažnije iskazivanje prisustva mladih u gradu. Polaznici bi se podijelili po grupama od kojih bi shodno njihovim afinitetima i mogućnostima svi učestvovali u jednom dijelu procesa.
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti- 3boda
UKUPNO BODOVA: 3