Skoči na sadržaj

Obilježavanje Dana škole

Protekle nedjelje, povodom obilježavanja četrdesetogišnjice postojanja SMŠ “Danilo Kiš”, Učenički parlament, uprava škole i predmetni nastavnici organizovali su niz aktivnosti različitih kategorija.
Održano je finale kviza opšteg znanja u amfiteatru škole, a sastojao se od 4 igre. Pobjednička ekipa je bila ekipa iz odeljenja 3-2. Nagrada za pobjedničku ekipu je izlet za čitavo odeljenje, a takođe su im uručene diplome i knjige za postignuti uspijeh.

U utorak 20.02. u amfiteatru škole u periodu od 8 do 12h održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Sakupljeno je blizu 50 jedinica tečnosti. Oko 30-tak maturanata je dalo krv, među njima i članovi parlamenta.

U saradnji sa JU školom za srednje i stručno obrazovanje “Sergej Stanić” iz Podgorice organizovan je sportski dan u Mediteranskom sportskom centru. Odigrane su košarkaška, fudbalska i odbojkaška utakmica između gostujuće škole i JU SMŠ “Danilo Kiš”. U sve tri utakmice JU SMŠ “Danilo Kiš” je ostvarila ubjedljive pobjede.

U amfiteatru sa početkom u 12h održan je kviz iz matematike. Učestovale su dvije ekipe od po dva člana četvrtih razreda gimnazije.

Kviz ekonomskih tehničara održan je u amfiteatru sa početkom u 14h. Kviz se sastojao iz 3 igre. Učestvovale su 4 ekipe, pored domaće ekipe, gostovale su škole iz Kotora, Bara i Tivta. Pobjednik je bila ekipa Budve koja je kao nagradu dobila izlet za, a takođe su im uručene diplome i knjige za postignuti uspijeh.

Od 10h do 16h na štandovima u holu škole predstavila su se preduzeća za vježbu gdje su učenici pokazali svoje preduzetničke spodobnosti i razmijenili iskustva i biznis ideje.

Još jedan sporstki dan obilježio je mini turnir u basketu, od prijavljenih 10 ekipa pobjedila je ekipa odjeljenja 4-3; vuča konopa, od prijavljenih 5 ekipa pobjedu je odnijela ekipa odjeljenja 1-3; skakanje u vrećama, 3 ekipe – pobjednik odjeljenje 1-4. Prijateljska atmosfera i aportski duh odisali su fer-plejom.

Kroz 4 igre učenici su pokazali zavidno znanje iz geografije na kvizu kojim je moderirao predmetni nastavnik.

U 11h započela je svečanost na kojoj su prisustvovali brojni kako bivši tako i sadašnji učenici i profesori. Osim govora rukovodstva škole i opštine Budva, dodijeljene su i nagrade pobjednicama likovnog i literarnog konkursa koji je škola raspisala, ali i pobjednicima kvizova. U 17h nastavlja se program recitalom učenica IV razreda kao i prezentacijom Gastro kupa održanog početkom ovog mjeseca, projekcijom kratkog filma koji su uradili turstički tehničari, ali i govora sekretara đačkog parlamenta Marije Kaluđerović koja se osvrće na rad parlamenta u protekle dvije godine. Poslednja aktivnost u amfiteatru sa početkom u 19h bila je predstava koju je pripremila dramska sekcija, a u glumačkoj ekipi našli su se i članovi parlamenta.

 
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti (kvizovi iz geografije, matematike, ekonomskih tehničara, preduzeće za vježbu, učešće u kulturnoj svečanosti)-5×3 boda
Sportska akivnost I (sporstki dan 1)-3 boda
Humanitarna aktivnost (davanje krvi)- 3 boda
Sportska aktivnost II (sportski dan 2)- 4 boda
III stepen dodjele bodova
Međuopštinska saradnja ( sa SSŠ “Sergije Stanić”)- 5 bodova
IV stepen dodjele bodova
Mediji-1 bod
Aktivnosti posjećene u velikom broju-1 bod
UKUPNO BODOVA-32 BODA