Skoči na sadržaj

Međunarodni dan maternjeg jezika

 Na inicijativu Učeničkog parlamenta SMŠ “17. septembar” u saradnji sa profesoricom maternjeg jezika, Anitom Adžić i profesoricom ruskog jezika, Jelenom Obradović obilježen je 21. februar- međunarodni dan maternjeg jezika. Takođe, organizovanu panel-diskusiju na datu temu, svojim prisustvom je upotpunio i član kluba književnika na Žabljaku, Radoš Žugić koji je na originalan način pričao o ovom danu i o svom radu. Pročitajući par svojih pjesama i motivišući učenike na čitanje i pisanje, pozvao je sve one koji se već time bave i imaju talenta i interesovanja za ovaj vid umjetnosti da se slobodno priključe klubu književnika koji će im izaći u susret u toku njihovog stvaralačkog rada.
Takođe, profesorice su, iz perspektive svoje struke upoznale učenike sa razvojem jezika kroz vijekove, sa naukom koja se bavi izučavanjem istog, kao i sa veoma zanimljivim činjenicama vezanim za postanak ovog najadekvatnijeg sredstva komunikacije.
Članovi Učeničkog parlamenta su izradili poster u znak obilježavanja ovog međunarodnog praznika. Poster je izložen u holu škole.
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina II-4 boda
UKUPNO BODOVA: 4