Skoči na sadržaj

''Let ka kulturama''

Učenica Una Tutić je svojim glasom i talentom koji ima za pjevanje privukla pažnju svih posjetilaca i napravila uvod u program.
Zatim se prisutnima obratila predsjednica parlamenta i organizatorka ove manifestacije Amra Kalač. Ona je naglasila da je cilj ove manifestacije da se ukaže na značaj učenja stranih jezika kao jednog od načina međusobnog razumjevanja i prevazilaženja kulturoloških razlika ali i promovisanje lingvističkog i kulturoloskog bogatstva Evrope kojeg treba očuvati, njegovati i razvijati. Tim povodom učenici škole su na kreativan način primjenili svoja znanja iz stranih jezika i ujedinili različite kulture na jednom mjestu. Na štandovima su prikazane znamenitosti pojedinih kultura (hrana , izumi, nacionalni simboli) odnosno po čemu su prepoznatljive pojedine kulture. Zatim su bili u prilici da zajedno odgledaju moderan turski ples koje su pripremile učenice Amra Bralić i Adea Ademagić a čija je mentorka bila Nerkesa Kurpejović.

98768688686

Nakon toga bilo je riječi i o  jeziku koji mozda svi zaboravljamo ili pak mislimo da se ne ubraja u jezike. Riječ je o znakovnom jeziku koji je baza kulture gluvih ljudi putem kojeg se podstiče i afirmiše njihovo osnovno pravo na sopstveni jezik i kulturu. Nakon toga je učenica Amina Seferović putem znakovnog jezika prikazala države čije kulture su učenici prezentovali.

Manifestacija je zatvorena pjesmom učenika Ahsene Nokic i Ensar Dedeića.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=572662&datum=2016-11-11&naslov=Program%20posve%E6en%20znakovnom%20jeziku

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija – 3 boda

IV stepen dodjele bodova
Mediji – 2 boda

UKUPNO: 5 bodova