Skoči na sadržaj

Izvještaj o radu UP SSŠ Cetinje

 Posjeta Dnevnom centru

 “U našem carstvu za sport ima mjesta” – slogan je pod kojim su članovi Učeničkog parlamenta u saradji sa Volonterskim klubom i  JU Dnevni centar Cetinje organizovali sportsku manifestaciju kao vid obilježavanja 2.aprila – Svjetskog dana autizma.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje su realizovane na zajedničko zadovoljstvo svih, sa željom da onoliko koliko možemo pružimo podršku našim drugarima, korisnicima Dnevnog centra. O ovoj akciji učenici su bili obaviješteni putem oglasne table i facebook stranice škole(na facebook-u je postavljeno tek nakon što je akcija realizovana zbog samih polaznika Dnevnog centra koji se teško prilagođavaju na nove i nepoznate ljude, tako da nismo mogli obezbijediti posjetu ni svim zainteresovanim Članovima UP i Volonterskog kluba). Ova aktivnost je promovisana na društvenoj mreži.

Dan planete zemlje

Učenički parlament je povodom Dana planete Zemlje (22.04.) u saradnji sa ekološkom sekcijom škole organizovao akciju izrade kućice za ptice. Na ovoj aktivnosti učestvovali su članovi UP i Ekološke sekcije. U sklopu ove aktivnosti, realizovana je i ekološka akcija gdje su učenici čistili školsko dvorište i postavili napravljene kućice. Ova akcija je promovisana na Radiju  Cetinje, oglasnoj table i facebook stranici škole. 

Međunarodni Dan knjige

dankn

Povodom Međunarodnog dana knjige (23.04) UP je organizovao dvije akcije:

1.-Književno veče

U našoj školi priređeno je Književno veče. Učenički parlament je  učestvovao u organizaciji manifestacije-postavljanju scene u holu škole, održavanju mira iza scene u toku izvođenja muzičkih i dramskih djela.

2.Doniraj knjigu

 UP je sproveo akciju donacije knjiga za školsku biblioteku. Svi posjetioci su, umjesto ulaznice na “Književno veče”, donirali knjigu i na taj način podržali akciju UP koja se sprovodi sa ciljem da se poveća fond školske biblioteke.

 

Samouslužni aparat

aparat

UP SSŠ Cetinje je na zahtjev učenika preko  “Kutije povjerenja ” uz dozvolu uprave škole organizovao postavljenje samouslužnog aparata sa grickalicama i sokovima. O ovoj akciji učenici su bili obaviješteni preko oglasne table i samim tim što je ispunjen njihov zahtjev, motivisani učenici su počeli sve češće da se obraćaju UP preko  “Kutije povjerenja”.

Vaskrs

vaskrs

UP SSŠ Cetinje u saradnji sa Volonterskim klubom organizovao je  druženje sa svojim drugarima iz Dnevnog centra, i uz prigodnu zabavu obilježili su početak praznika. Članovi UP i VK su zajedno sa korisnicima Dnevnog centra pripremali vaskršnja jaja.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Ostale aktivnosti (Posjeta Dnevnom centru) – 3 boda
Ekološka akcija (Dan planete zemlje) – 2 boda
Ostale aktivnosti (Kućice za ptice) – 3 boda
Ostale aktivnosti (Samouslužni aparat, Vaskrs) x 2 – 6 bodova
Učešće u akciji (Dan knjige) – 3 boda

III stepen dodjele bodova
Oglasna tabla x2 – 2 boda
Društvene mreže  x2 – 4 boda
Mediji x1 – 3 boda

UKUPNO 26 BODOVA