Skoči na sadržaj

Integrisani izvještaj SSŠ Cetinje

Međunarodni dan žena

76

Članovi učeničkog parlamenta uručili su direktorici, profesoricama i ostalim zaposlenim damama u školi, ručno radjene čestitke i na taj način simbolično obilježili 8. Mart, internacionalni praznik poznatiji pod nazivom Dan žena. Takodje, na inicijativu učeničkog parlamenta Srednje stručne škole Cetinje uz pomoć Preduzetničkog kluba iste škole i učenickog parlamenta Srednje likovne škole ,,Petar Lubarda,, održane su osmomartovske radionice za izradu upotrebnih predmeta kao i organizacija bazara na gradskom Trgu, 08. Marta od 09.30 do 13.00h.

Međunarodni dan broja Pi

77

Na inicijativu učeničkog parlamenta Srednje stručne škole, članovi matematičke sekcije, kojom koordinira profesorica Adrijana Aleksić, obilježili su Međunarodni dan broja Pi (π) kratkim edukativnim programom.

Učenici su prisutne upoznali sa činjenicama i zanimljivostima vezanim za ovu matematičku konstantu, prezentovali svoje radove odrađene na ovu temu, a jedan od njih je izrecitovao prvih 50 decimala ovog broja. Kompletno predavanje bilo je u znaku broja pi, pa je i raspored klupa u učionici bio namješten u obliku simbola „π“ . Između ostalog, na zanimljiv način približili su lik i djelo čuvenog fizičara Alberta Ajnštajna, naglasivši da je on rodjen na Dan broja Pi.

Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

78

Na inicijativu učeničkog parlamenta obilježen je Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. U znak podrške učenici su nosili šarene i rasparene čarape, koje su simbol ovog dana iz uvjerenja da ih osobe sa Daunovim sindromom ne mogu upariti.

Šezdeset godina od potpisivanja Rimskog sporazuma

79

Učenički parlament je osmislio info-štand, u holu škole, koji je opremljen uz pomoć EU info centra iz Podgorice i Prijestonice Cetinje. Prikazana su tri kratka filma o nastanku i funkcionisanju Evropske unije.

Na ovaj način su promovisali EU vrijednosti, uz pružanje informacija.

Edukativna tribina

80

Na inicijativu učeničkog parlamenta naše škole obilježen je Svjetski dan zdravlja predavanjem “Pravilno držanje tijela”, koje je održao profesor biologije Zdravko Popović.

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova

Humanitarna akcija- 4 boda

Ostale aktivnosti x2- 6 bodova

Edukativna tribina x2- 6 bodova

UKUPNO: 16 bodova