Skoči na sadržaj

Filmsko popodne

 

      U školskim prostorijama Srednje stručne škole ( Berane) 24.12.2015.god. je organizovano „Filmsko popodne“. Zahvaljujući saradnji Učeničkog parlamenta i Uprave škole učenici su dobili na raspolaganje jedan računarski kabinet i time je bilo omogućeno gledanje filma na platnu.

Par dana prije samog prikazivanja filma, članovi Uačkog parlamenta su sastavili spisak zainteresovanih za film, kako bi bio određen broj mjesta i raspoređen dovoljan broj stolica u kabinetu. Spisak se sastavljao posebno za svako odjeljenje. Predstavnici svakog odjeljenja u Đačkom parlamentu su obavijestili svoje drugare za film i zapisali imena zainteresovanih. Takođe, Đački parlament je dva dana prije samog prikazivanja filma sakupio novac za kokice koje su se kasnije dijelile svima koji su prisustvovali filmu. Da bi se uveo red i provjerio spisak i dopustio ulazak u kabinet, na vratima kabineta je bila predstavnica Đačkog parlamenta Maida Ajdarpašić, koja je da bi spriječila bilo kakve nesuglasice dozvoljavala ulaz samo onima koji su se prethodno prijavili za prisustvovanje filmu. Nakon ulaska u kabinet učenici su mogli zateći na svakoj stolici kesu kokica. Filmu je prisustvovao i profesor Bojan Anđić.

Film je trajao 2:30h, a izabran je većinskim glasanjem članova Đačkog parlamenta koji su se odlučili za prikazivanje filma Divergent   ( Drugačija ). Tokom prikazivanja filma, nije bilo nikakvih incidenata, već su svi učenici pomno gledali film i nakon njegovog završetka radosno razmijenili mišljenja i utiske.

Učenici su bili veoma zadovoljni i željno iščekuju još jedno „Filmsko popodne“, koje će se održati najvjerovatnije tokom mjeseca aprila, takođe uz saradnju sa Upravom škole.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija – 3 boda

UKUPNO 3 BODA