Skoči na sadržaj

Dan škole

 

Dan škole je u Srednjoj Stručnoj školi u Beranama obilježen 26. februara, u računarskom kabinetu. Organizacija Dana škole je ove godine prepuštena Učeničkom  parlamentu, koji je za ovaj dan pripremio bogat kulturno-umjetnički program, kviz asocijacija ( profesori i učenici ), kao i kratak film.

Podstaknuvši kreativnost, utrošivši dio svog vremena, članovi Đačkog parlamenta su pripremili kulturno – umjetnički program koji je otvorila učenica prvog razreda, Jelena Ristić, sa pjesmom „Sve još miriše na nju“ od Parnog Valjka uz pratnju gitare koju svira Veljko Jokić, takođe učenik prvog razreda. Nakon Jelene, uslijedila je i jedna recitacija „Čekaj me“ od Konstantina Simonova uz pratnju gitare koju je izvela Razija Agović. Učenici Bojo Bubanja i Razija Agović su zajedno radili i osmislili šaljivi skeč, koji su predstavili svojim profesorima. Zatim su uslijedile brojne recitacije, a program je zatvorila Jelena Ristić, ovog puta se predstavila pjesmom „Lutka“ koju u originalu izvodi grupa S.A.R.S., uz pratnju gitare koju svira profesor Mehdija Adrović.

Nakon završenog programa uslijedila je projekcija filma koji su pripremili članovi Đačkog parlamenta,a koji je snimao i kasnije editovao profesor Mehdija Adrović.

Za kraj druženja profesora i učenika bio je priređen kviz asocijacija, za koji je bila posebno pripremljena učionica. Ukupno se takmičilo šeste ekipa, sa po jednim profesorom u svakoj ekipi. Kviz se sastojao od četiri igre asocijacija. Tokom kviza se moglo primijetiti i oduševljenje učenika dok rešavaju zajedno sa profesorima asocijacije, kao i veoma dobra komunikacija profesora sa učenicima.

DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Kulturna manifestacija – 3 boda

UKUPNO 3 BODA