Skoči na sadržaj

Aktivnosti UP tokom prvog polugodišta

 

I) DAN BORBE PROTIV HIV-a

U saradnji sa profesoricom biologije, Jadrankom Tršić 01.12.2015. Učenički parlament tradicionalno je obilježio Međunarodni dan borbe protiv HIV-a. Sa zainteresovanim učenicima i nekim članovima parlamentama profesorica je pripremila prezentaciju za taj dan. Par klipova, mnoštvo fotografija, podataka i novih saznanja uputili su mlade gimnazijalce kako se boriti protiv ove bolesti.
Obavještenje o ovoj aktivnosti bilo je istaknuto na oglasnoj tabli škole, tako da su u klubu škole prezentaciji mogli prisustvovati svi učenici i profesori. 

12675242 440204449523550 327288946 o

 

II) PITAM DA ZNAM

Dana 02.12.2015. godine, zbog zainteresovanosti učenika za način i pravila glasanja na izborima, UP ugostio je dvije predstavnice NVO “CDT” koje su im ovom radionicom, u vidu kratkog seminara, približile proces glasanja i specifičnosti tog procesa, prava i obaveze glasača i sl. Zainteresovanost učenika je bila velika kao i njihova znatiželja, te je predavanje obilježilo mnoštvo pitanja.
O ovoj aktivnosti učenici su bili obavješteni putem oglasne table škole.

III) PRAVILNA I ZDRAVA ISHRANA

U prostoriji školskog kluba odmah nakon sastanka sa Učeničkim parlamentom dr Snežana Barjaktarović Labović je održala radionicu na temou pravilne i zdrave ishrane. Svjesni važnosti i ozbiljnosti teme gimnazijalci su se odazvali u velikom broju. Veliku zainteresovanost pokazali su i profesori kao i članovi Uprave škole.
Prisutni su dobili priliku da postave pitanja. Pitanja koja su zanimala srednjoškolce ticala su se uticaja ishrane na fizički izgled i metabolizam, dozvoljene količine slatkiša i gaziranih pića i sl.
O ovoj aktivnosti učenici su bili obavješteni putem oglasne table.

 

DODJELA BODOVA:

II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina (na temu HIV-a)- 3boda
Edukativna tribina (na temu glasanja)-3 boda+1 dodatni bod za stručnjaka iz oblasti=4 BODA
Edukativna tribina (na temu ishrane)-3 boda+1 dodatni bod za stručnjaka iz oblasti=4 BODA

III stepen dodjele bodova
Oglasna tabla škole- 3 akcije x 1 bod = 3 boda

UKUPNO 14 BODOVA