Skoči na sadržaj

Aktivnosti UP tokom mjeseca februara

 

I) TRIBINA POVODOM DANA DJECE OBOLJELE OD RAKA

Ulcinj tribina

Dana 15.02.2016. godine Učenički parlament SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” organizovao je tribinu povodom Međunarodnog dana djece oboljele od raka. Gost edukativne tribine bio je dr Pavle Marinković. Doktor Marinković govorio je o ovoj opakoj bolesti, njenim prvim simptomima… Nakon toga učenici su doktoru postavljali pitanja, da bi na kraju tribine u holu škole postavilli radove učenika na ovu temu kako bi se svi upoznali sa ovom tematikom. Cilj ove aktivnosti je bio podizanje svijesti o bolesti koja svakim danom oduzima živote djece.
O ovoj edukativnoj tribini pisao je gradski portal, a učenici su o njoj obavješteni putem oglasne table i facebook stranice UP.

II) POSJETA CENTRU “SIRENA”

12744364 547367568756677 7504268854653340711 n

Dana 25.02.2016. članovi UP posjetili su Centar za djecu sa smetnjama u razvoju “Sirena”. Dvočasovnu posjetu ispunili su igrom, crtanjem i razgovorom. Tog dana Centar su posjetili ambasadorka Poljske Irena Tatažinjska, predsjednik Opštine Fatmir Đeka i potpredsjednik Ardian Mavric. Uputili su pohvale i oduševljenje gestom srednjoškolaca. Učenici najavljuju da će ovakave aktivnosti postati tradicija. 
Akcija je promovisana na TV Teuta i na gradskom portalu,a učenici su o njoj obavješteni putem oglasne table i facebook stranice UP.

III) TRIBINA NA TEMU “NARKOMANIJA I MALOLJETNIČKA DELIKVENCIJA”

tribina ulcinj123

Dana 26.02. UP  SMŠ “Bratstvo-jedinstvo” organizovao je tribinu na navedenu temu. Obavještenje o ovoj tribini bilo je postavljeno na oglasnoj tabli pa su svi zainteresovani učenici mogli da se prijave. Tribinu je vodilo 5 učenika-vršnjačkih edukatora, koji su se obučili na ovu temu tokom projekta NVO “Novi Horizont”.
Učenici su govorili o štetnosti i prevenciji droge, o službama kojima se mogu obratiti i sl. Parlament planira da sprovede još dvije slične tribine kao nastavak prve.

DODJELA BODOVA

II stepen dodjele bodova:
Edukativna tribina (na temu kancera) -3 boda+1 dodatni bod za stručnjaka iz oblasti=4 BODA
Humanitarna akcija(posjeta Centru) – 4 boda
Edukativna tribina (na temu narkomanije) – 3 boda

III stepen dodjele bodova:
Oglasna tabla (I;II;III) – 3 akcije x1 bod=3 BODA
Društvene mreže (I;II) – 2 akcije x2 boda=4 BODA
Mediji (I;II) – 2 akcije x 3 boda=6 BODOVA

UKUPNO 24 BODA