Skoči na sadržaj

Dan zaljubljenih

  Na inicijativu Učeničkog parlamenta SMŠ “17. septembar”, u srijedu, 14. februara škola je odisala ljubavnom euforijom, zbog obilježavanja dana zaljubljenih, jednog od praznika koji učenici naše škole sa nestrpljenjem čekaju zbog svih zanimljivih aktivnosti koje ga prate.
Naime, u duhu ljubavi, sve je počelo organizovanjem panel-diskusije u saradnji sa pedagogom škole, Vladanom Pejović i profesoricama Gordanom Ćurčić i Miladinkom Pejović na temu „LJUBAV KAO SLOŽENA EMOCIJA“ gdje je očekivano broj zainteresovanih učenika bio veliki s obzirom na to da se diskutovalo o muško-ženskim odnosima, njihovom uticaju na psihičke procese i fizičko stanje svakog pojedinca, pri čemu su učenici bili slobodni da iznesu svoja mišljenja, subjektivne definicije i stavove o samom pojmu ljubavi i njenom uticaju na nas, tinejdžere. Takođe, veoma zanimljiv dio diskusije i dio koji je učenike prilično podstakao na razgovor jeste taj kada su pojedini od njih odlučili da podijele “najluđe” stvari koje su i koje bi uradili zbog ljubavi. Pored toga, kao zaključak ovog segmenta proslave dana zaljubljenih, ispred svih je stupila grupa učenika koja je pročitala kako svoje literarne radove na datu temu, tako i neka od najljepših ljubavnih ostvarenja kako na polju poezije, tako i proze. U međuvremenu, u holu škole je tradicionalno postavljena “Kutija ljubavi” u koju su svi učenici imali priliku da ostavljaju ljubavne porukice, ili pak citate, kojima bi, na taj način iskazali ljubav svojoj simpatiji. Najljepša poruka je nagrađena od strane Učeničkog parlamenta.
Još jedan, zaključni, ali sudeći po utiscima učenika i najzanimljiviji dio cijelog događaja jeste takmičenje u plesu, pod nazivom „Ples zaljubljenih“ koji je u saradnji sa profesorom fizičkog vaspitanja, Ognjenom Stijepovićem organizovan u fiskulturnoj sali škole, na kom su momci, kao kavaljeri, pozivali na ples djevojke kojima su željeli da pošalju neki nagovještaj i samim gestom pobude ljubavne leptiriće. Najuspješniji par je nagrađen od strane Učeničkog parlmenta.
Pored toga, kako bi postigli ljepšu viziju enterijera škole za ovaj praznik, članovi Učeničkog parlamenta su izradili poster na datu temu. Poster je izložen u holu škole.
Učenici su opravdano zadovoljni kompletnim događajem, koji im je nesumnjivo uljepšao ovaj dan, a možda i neke buduće.
DODJELA BODOVA
II stepen dodjele bodova
Edukativna tribina-4 boda
Ostale aktivnosti-3 boda
UKUPNO BODOVA: 7