Ko je Majda Mehmedović kada nije lijevo krilo crnogorskog rukometa?

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na završni turnir Olimpijskih igara u Tokiju 2022. godine, a tim povodom je Unija srednjoškolaca odlučila da vam predstavi Majdu Mehmedović – lijevo krilo crnogorskog rukometa. Ko je Majda Mehmedović kada nije lijevo krilo crnogorskog rukometa, čega je sve morala da se odrekne, a šta joj je rukomet donio, kao i da li je bila aktivna u srednjoškolskim vannastavnim aktivnostima, pročitajte u intervjuu koji vam donosimo u nastavku.

1. Kako se desio rukomet i iz današnje perspektive čega si sve morala da se odrekneš, a šta si dobila?

Rukomet se desio spontano. Oprobavala sam se u različitim sportovima kao što su ples i atletika, ali rukomet je bio ljubav na prvi pogled. Trenirala sam iz ljubavi, ni ne sluteći da ću stići dokle sam stigla. Što se odricanja tiče, bilo ih je dosta ali na kraju neka nisu pala tako teško, jer ne može biti teško kada radiš ono što voliš. 

2. Svi se ponose vašim plasmanom na Olimpijske igre. Opiši nam kako se ti osjećaš povodom toga i koliko je teško igrati bez podrške publike?

Plasman na Olimpijske igre je bio san koji sanjamo još od Ria. Ovo što smo uradile bilo je isključivo srcem za Crnu Goru. Prazna sala nije nešto na šta smo navikli, istina, ali kao sportisti moramo da brzo reagujemo na promjene i da se sa tim nosimo. Te prazne tribine nam posebno teško padaju kada igramo kod kuće, ali naši navijači su takvi da znamo da su uvijek sa nama i da iako nisu sa nama fizički tu su da nas podrže na mnogo drugih načina.

3. Da li je društvo tokom odrastanja težilo da te ukalupi i da li si ikada razmišljala da odustaneš? Kako si to prevazišla?

Društvo je tada bilo dosta drugačije i nije bilo tog “kalupa” kao danas. Svako od nas je sanjao svoj san i samo istrajni su uspjeli. Svi treba da shvate da ako ih društvo vuče ka nečemu lošem da to nisu pravi prijatelji. Pravi prijatelji će poštovati vaše vrijeme, odricanja i biće tu da stvore vas kao jaču i bolju ličnost. 

4. Mladima su oduvijek sportisti bili jedni od glavnih uzora, ali se taj trend danas mijenja s obzirom na to da je sve više modernih zanimanja koja privlače pažnju javnosti. Kako se ti osjećaš povodom toga?

Ono što je zapravo i najljepše kod sporta je ta vječnost. Uvijek će ga biti i uvijek će svima biti prioritet s obzirom na to da donosi mnogo zdravlja, prijatelja i uspomena. Ja sam dugo u svemu ovome i taj trenutak kada vam neko kaže da ste mu baš vi idol je nešto što ne mogu opisati riječima.

5. Da li si tokom srednjoškolskih dana bila aktivna u vannastavnim aktivnostima i da li ste tada imali mogućnost da mijenjate zajednicu u odnosu na vaše potrebe?

U osnovnoj školi sam pohađala likovnu sekciju, tada se još uvijek nisam bavila rukometom. I uživala sam sa profesoricom i mojim drugaricama, to je period kojeg se rado sjećam, i što je najljepše uvijek kada se sretnemo, što nije baš često, pričamo o tom periodu odrastanja I pronalaženja sebe. Nakon toga više nisam imala vremena za vannastavne aktivnosti jer sam jako rano zaplovila u profesionalne vode. 

6. Ko je Majda Mehmedović kada nije lijevo krilo crnogorskog rukometa?

Majda je ćerka, sestra, unuka, tetka i prijatelj… Ipak, trudim se da ispred svih tih titula stoji epitet “dobra”. Volim da kuvam, vozim biciklo, slušam muziku, provodim vrijeme sa svojim prijateljima i da što više uživam u životu.

Ovim putem želimo da zahvalimo Majdi na vremenu izdvojenom za razgovor i želimo joj puno sreće u daljoj karijeri!