Srednjoškolci učestvovali u emisiji “Dnevnica”

Već više puta su naši srednjoškolci kroz različite aktivnosti pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu drugima. Ovog puta, poseban humani gest, pokazali su učenici Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”.

Oni su imali priliku da učestvuju u emisiji “Dnevnica”, u kojoj u svakoj od epizoda neka poznata ličnost tokom cijelog radi razne poslove, kako bi zaradili što više i pomogli onima kojima je pomoć neophodna. Ovog puta su se u ulozi radnika našli naši srednjoškolci, a kako je izgledalo snimanje i koji su utisci učesnika, u nastavku nam prenosi Matija Maraš, delegat Unije srednjoškolaca.

“Na početku bih, u moje ime, ali i u ime svih mojih kolega, želio da iskažem veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da učestvujemo u emisiji “Dnevnica”.

Smatram da, pogotvo sada kad mogu da pričam i iz iskustva, ne postoji ništa ljepše i humanije nego raditi za ljude kojima je novac trenutno negdje najpotrebniji. Posljedice pandemije virusa Covid-19, koja traje već dvije godine, se na nekog odražavaju u manjoj mjeri, a na nekog u većoj, na šta ne možemo uvijek uticati. Ali je na nama da u teškim vremenima budemo tu jedni za druge i da zaista pružimo pomoć kada je ona neophodna.
Gore navedena humanitarna akcija je po mnogome bila interesantna i nezaboravna. Većina učesnika je po prvi put imala priliku da osjeti čari jednog napornog radnog dana, i to na više lokacija. Raznovrsna radna okruženja su nam pokazala koliko je timski rad važan i koliko mi kao individue možemo doprinijeti društvu samo ako pokažemo malo volje.
Nakon osmočasovnog zahtjevnog, za neke i iscrpljujućeg, rada uspjeli smo da sakupimo dovoljno materijalnih sredstava i kupimo sve neophodne namirnice za našu porodicu. Zadesio nas je i termin praznika, što je još više ovaj naš gest učinilo posebnim. Njihova nasmijana lica i snažni zagrljaji bili su naša najveća nagrada tog dana!
Sada kada se sve završilo i kada su se utisci slegli, vjerujem da smo na pravi način reprezentovali našu školu i da smo pokazali da i srednjoškolci mogu biti dio jednog od humanijih poduhvata, a konačna pobjeda bi bila ukoliko bismo probudili svijest kod ostalih vršnjaka i učenika, o tome koliko je humanitarni rad važan i koliko je naše malo za neke ljude mnogo.
I za kraj još jednom, bilo je veliko zadovoljstvo biti član jedne ovakve ekipe i ovakvog događaja! Radujemo se svakoj budućoj saradnji!”

Emisija “Dnevnica” će biti emitovana 23. januara na RTCG, sa početkom u 18h.