Skoči na sadržaj

Izvještaj sa javne rasprave povodom Zakona o mladima

Ministarstvo sporta je 27. septembra 2017. godine objavilo Javni poziv za konsultacije zainteresovanoj javnosti da se uključe u postupak pripreme teksta Nacrta zakona o mladima, nakon čega je pripremljen Izvještaj sa javnih konsultacija. Nakon toga, Ministarstvo je u decembru, 2017. formiralo Radnu grupu za izradu Nacrta zakona o mladima koja je, nakon održanih pet sastanaka, završila svoj zadatak. Nacrt zakona je 11. maja 2018. godine dat na javnu raspravu, a uz javni poziv, objavljen je i Program javne rasprave kao i tekst Nacrta zakona sa obrazloženjem. Javna rasprava je trajala 40 dana od dana objavljivanja Nacrta zakona na sajtu Ministarstva sporta, portalu e-uprave i dnevnom listu, odnosno, do 20. juna 2018. godine.
Unija srednjoškolaca Crne Gore uzela je učešće u ovom Javnom pozivu i dala svoj doprinos u konstitusanju teksta ovog Zakona.
Ovdje možete pronaći sve sugestije i komentare koji su dati u vezi sa postojećim Nacrtom, kao i odgovor Ministarstva na svaki od njih. S obzirom na to da su sugestije i komentari većinom prepoznati kao konstruktivni prijedlozi, isti su umnogome i prihvaćeni. Ovakav primjer prakse predstavlja dokaz o dobro umreženoj saradnji omladinskih organizacija i državnih institucija.