Skoči na sadržaj

“It is easy to be bizzy” – Berane

U četvrtak, 15.02. u Amfiteatru Gimnazije “Panto Mališić” u Beranama sa početkom u 12h, će biti održan Motivacioni događaj II. Događaj se realizuje u sklopu projekta “It is easy to be bizzy” koji je namijenjen srednjoškolcima.
Projektom želimo da inspirišemo mlade ljude da započnu svoje preduzetničke poduhvate, kao i da im damo potrebnu podršku u ostvarivanju svojih ideja. Osim toga, uz pomoć žena preduzetnica, želja nam je da pokažemo da rodna neravnopravnost ne bi trebala da postoji u bilo kojoj sferi našeg života, pa tako ni u biznisu i da je moguće preći čak i preko ovakvih prepreka. Ovim projektom direktno utičemo na Cilj održivog razvoja koji govori o važnosti borbe protiv siromaštva, i na taj način  podstičemo mlade ljude na bavljenje preduzetničkim djelatnostima. Sa druge strane, želimo podstaći djevojke na samousavršavanje i upornu borbu za svoje mjesto na tržištu rada (Cilj održivog razvoja broj 5 – Dostići rodnu ravnopravnost i ohrabriti sve žene i djevojčice).
Na događaju će govoriti mlade i uspješne preduzetnice, Aleksandra Mihajlovska – dizajnerka i Ivana Pajović – izvršna direktorica preduzeća “Res publica”, kao i Uroš Bulatović – predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore i Jovan Bojović – Generalni sekretar Unije srednjoškolaca Crne Gore.
Događaj je realizovan u Mojkovcu, a u planu je realizacija i za bjelopoljske srednjoškolce.