Skoči na sadržaj

Azmont Stipendijski program

‘’Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja i koristi za cijelu industriju jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovajprestižniprogramimazaciljdapomogneudaljemobrazovanjuirazvojuhotelijerstvauCrnojGori, istovremenopripremajućigeneracijekojedolazedaizgradesvojekarijereuhotelijerstvuiturizmu, itonameđunarodnomnivou” , istakla je Adrijana Husić, Menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje. 

Kompanija želi da primarno podrži učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi. Ipak, stipendijski program je otvoren za studente iz cijele Crne Gore. Ono što najviše razlikuje ove studije od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naših oko 30 studenat će istu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa. 

PartnerstvomizmeđukompanijeAzmontInvestments, UDG-ijaiVatel-akojejeuspostavljeno 2016. godine, CrnojGorijedonijelomeđunarodneobukeVATEL-akojesezasnivajunapravojmjeriikombinacijiteorijeiprakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU diplomu, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijerstvo i menadžment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija, Bachelor i/ili Master program, student će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija. 

Do 5 školarina, 100% vrijednosti školarine, će biti dodijeljeno i one se odnose isključivo na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakultet za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica. Rok za prijavu za stipendije je 19. maj 2017. Dodatno, nakon završetka studija, stipendistima će biti ponuđena određena pozicija na nekom od projekata koje realizuje kompanija Azmont Investments, kao što je npr. Portonovi rizort.

Više informacija o načinu apliciranja je dostupno na Azmont Web Site-u, u dijelu za Društvenu odgovornost. Link: http://azmont.com/cg/azmont-scholarship-program-2017