Skoči na sadržaj

Iz perspektive naše Anje: #5GS

Kao delegat Unije srednjoškolaca Crne Gore, ove godine prisustvovala sam svojoj drugoj Generalnoj skupštini. Prvi dan je bio obilježen dolascima, meni već poznatih osoba, kao i upoznavanje sa novim delegatima iz različitih krajeva Crne Gore. Lijepo je bilo sjetiti se trenutaka i aktivnosti sa prošlogodišnje skupštine. Mislim da se najveći broj delegata obradovao ručku, gdje smo razmjenjivali ideje o tome gdje ćemo provesti veče nakon prvog radnog dana. Prvi sastanak je održan u vidu dobrodošlice i obraćanja UO, kao i predstavnika Nadzornog odbora. Nakon svečanog otvaranja V Generalne skupštine, na redu je bila “igrica” koja je trajala sve do završetka ovog trodnevnog boravka. Igra se zvala Secret friend i svako od delegata je izvlačio papir na kome je bilo napisano ima drugog delegata kome je on, za vrijeme skupštine, imao zadatak da posveti malo više pažnje, u vidu poklona, zagrljaja, komplimenata ili riječi podrške. Odgledali smo video poruke, koje su snimali bivši delegati Unije, među kojima je bila i Sara Borančić, jedna od djevojaka sa kojom sam provela dosta vremena tokom IV Generalne skupštine.
Ove godine su postojala tri slobodna mjesta za članove Upravnog odbora, pa je i ove godine održano predstavljanje kandidata na temu „Omladinska politika u Crnoj Gori – ja kao lider“. Čuli smo stvarno nevjerovatne govore i imali smo priliku da i sami postavimo pitanja bilo kom kandidatu. Kada smo odslušali sve govore, predsjednica UO Varja Vukčević je predstavila realizovane projekte, a svi smo bili posebno zadovoljni i ponosni na Akcioni dan, koji je i postao pravo obilježje naše Unije. Uslijedio je veliki aplauz kojim se podržalo zalaganje svakog od delegata tokom prošle godine, kao i podstrek da ova godina bude još bolja. Ovakvi trenuci nas čine ponosnim što smo i mi dio ovako velike i uticajne organizacije. Unija je ove godine ugostila predstavnike organizacija: SAME, ASuBiH, Juventas i Seanema festival. Tokom njihovih govora, mogli smo čuti za razne prilike koje se nude srednjoškolcima, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.
Kada smo završili sa „radnim dijelom dana”, slobodno vrijeme smo proveli prisećajući se smiješnih i nezaboravnih momenata.
Sve u svemu, mogu reći da će ova skupština ostati upamćena od mene, a i vjerujem od svih delegata, članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i ovogodišnjih gostiju. Tako da, ukoliko dobijete priliku da postanete član,sa zadovoljstvom prihvatite priliku i uživajte u svim mogućnostima koje naša Unija pruža.

Anja Filipović, Delegatikinja UNSCG