Skoči na sadržaj

Šta znači biti srednjoškolac/ka?

Biti srednjoškolac je zaista divna stvar. Ali, ukoliko shvatimo kako to da iskoristimo do maksimuma, onda postaje još divnija.
Nekada sam mislila da kao srednjoškolka nemam mnogo moći i uticaja. Na meni je da učim, budem dobra u školi, gradim sebe kao ličnost i pronalazim svoje mjesto i interesovanja u ovom haotičnom svijetu. Tako je bilo dok nijesam postala članica Unije srednjoškolaca Crne Gore. Tada sam istinski shvatila da kao srednjoškolka ja zaista imam moć da mijenjam i poboljšavam svoju sredinu, da imam svoj glas, i da je moje vrijeme SADA.
Učestvujući u nekim od projekata Unije srednjoškolaca kao što su Akcioni Dan i Generalna Skupština Unije srednjoškolaca, imala sam priliku da spoznam da nijesam jedina. Da mnogi mladi poput mene žele da naprave razliku i žele da se njihov glas čuje.

Pod sloganom “Naše Vrijeme Je SADA”, Unija i ove godine uspješno realizuje Dan srednjoškolaca koji predstavlja naš poseban dan. Dan kada svi zajedno, entuzijastični slavimo svoje uspjehe i dostignuća kojima sigurno, ali polako gradimo budućnost našeg društva. Jer, na nama i našim idejama svijet ostaje. Sadašnjost i budućnost pripadaju samo nama. A naša draga Unija, koja je to prepoznala, se trudi da nam pomogne da gradimo naš put, ona nam omogućava da oslobodimo svoje potencijale i iskreno razumijemo našu ulogu.


Neka se i vaš glas čuje, jer naše vrijeme je sada, dragi moji srednjoškolci! Hajde da zajedno pokažemo svijetu da mi zaista možemo sve!

Milica Vušanović, učenica Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici