Skoči na sadržaj

Pitali smo delegate šta očekuju od 2021. godine

Elma Nurković, Rožaje

Nije mudro bilo šta očekivati, jer neostvarena očekivanja su najčešći razlog da ne budemo srećni. Što manja očekivanja imaš, to ćeš prije biti zadovoljan svojim životom. Vjerujem da je čovek snalažljiv, snaći će se u različitim okolnostima, a kako svima, tako i meni. Najgore što može da ti se desi je da umreš, a od toga niko nije pobjegao. Dakle, carpe diem, u svemu se nađe ponešto lijepo, smatram ja, jer ljepota je u oku posmatrača.
Sve nade polažem u to da u 2021. prestanemo da sa strepnjom očekujemo svaki novi dan, a da se „nove normalnosti“ sjećamo samo kao ružnog sna iz kog smo se najzad probudili.

Viktorija Samardžić, 18 godina, Tivat

Iskreno, naučila sam da ne očekujem nešto već da radim na tome; tako da mogu reći da od ove 2021. ne očekujem, ali se nadam da će nam podariti mnogo bolje zdravlje i mnogo više srećnih trenutaka od prošle.

Lea Rovčanin, 17 godina, Budva

Nemam očekivanja kada je godina pred nama u pitanju, ali mogu da kažem da ću se truditi da ovu 2021. godinu provedem bolje nego prethodnu, da se više smijem, da se provodim, da više uživam, da napokon putujem i da slavim život. Želim da ovo bude godina mira, sreće i ljubavi za sve, da bude godina preporoda. Nadam se da će nam ova godina dati motivaciju i podstrek za dalje i popuniti praznine u srcima koje je 2020. ostavila.

Jovana Marković, 18 godina, Cetinje

Od 2021. godine očekujem da bude barem malo bolja od prošle godine. Da mi donese nova poznanstva, nove prilike, nove uspjehe. Da ostavi u mom životu sve dobre stvari i ljude koji tu treba da budu. Očekujem da sve što je bilo u 2020. godinu dobro, ostane u 2021. a da sve ono što je bilo loše, ostane u prošlu.

Dimitrije Pavlović, 16 godina, Bar

Od ove godine očekujem da bude uspješna, kako meni kao pojedincu tako i svima ostalima. Nadam se da ću ove godine biti još bolji kao osoba nego prošle, da ću upoznati još ljudi, i da ću odraditi sve što imam isplanirano. Takođe, očekujem da se smiri situacija sa pandemijom, kako bi mogli da se vratimo starom načinu života, bez maski i distance.

Dušica Lekić, 18 godina, Podgorica

Ne mogu reći da očekujem, jer su očekivanja sklona razočaranjima, pa bih prije rekla da se nadam. Nadam se da će mi 2021. godina donijeti najprije zdravlje mojoj porodici i meni, da ću u njoj donositi one prave izbore. Nadam se i da ću u njoj, za razliku od prethodne godine, biti u prilici da otputujem negdje gdje nikad prije nisam bila, jer na kraju krajeva “ko ne putuje, taj ne živi, taj ne znade što je svijet” kako bi to Njegoš rekao.

Nikolina Todorović, 18 godina, Nikšić

U godini na čijem smo pragu očekuje me otvaranje novog životnog poglavlja, koje podrazumijeva maturiranje i upis na osnovne studije. Očekujem mnogo divnih uspomena stvorenih uz drage ljude, trenutaka ispunjenih pozitivnom energijom, ali naravno i niz uspjeha koje ću nastojati da dosegnem na svim poljima. Očekujem da ću steći nova iskustva i prijateljstva i kroz sve to proširiti svoje vidike i znanja. Takođe, nadam se da će se trenutna situacija sa pandemijom uskoro smiriti i okončati, te da će repertoar mogućnosti za napredak i razvoj tada postati još bogatiji.

Ivana Popović, 18 godina, Podgorica

Ove 2021. očekujem samo ono najbolje i najljepše. Znajući kakva je bila prošla, iskreno se nadam da će ova biti mnogo bolja i uspješnija. Ne želim ništa unaprijed planirati i pričati ,ali u ovoj očekujem da mi se ostvare planovi koji nisu mogli u prošloj, da se zdravstvena situacija u svijetu poboljša i da napokon, nakon svih ovih događaja, svi nađemo unutrašnji mir i sreću.

Andrej Kalašić, 17 godina, Bar

Od 2021. godine očekujem da u njoj normalno pohađamo školu i da možemo nastaviti život po sistemu koji je funkcionisao prije 2020. godine, da se više družimo s prijateljima nego s porodicom, da na vijestima slušamo nešto lijepo a ne broj novooboljelih odnosno da u 2021. godini dočekamo radosnu vijest o kraju pandemije.