Skoči na sadržaj

Održana HAB edukativna radionica u Mojkovcu

22. januara održana je još jedna u nizu online edukativnih radionica o preduzetništvu, čiji je cilj da mladima predstave načine pokretanja biznisa, načine umrežavanja mladih preduzetnika, mogućnosti učlanjenja u organizacije koje okupljaju preduzetnike… Ova HAB radionica održana je u Mojkovcu, putem Zoom platforme, a kako je ista protekla, šta su njeni učesnici naučili i koliko su zadovoljni stečenim znanjem, u nastavku nam prenosi naša delegatkinja Neda Merdović.
“Edukativne radionice koje organizuje Unija srednjoškolaca uvijek nam pružaju novo znanje, jedno više iskustvo i nova poznanstva. Tako je bilo i ovoga puta.
Naime danas je održana online edukativna radionica o preduzetništvu na kojoj su govorili mladi preduzetnici kao i predstavnici Unije mladih preduzetnika i Asocijacije mladih poljoprivrednika. Radionici je prisustvovalo 20 učenika Srednje mješovite škole “Vuksan Đukić” iz Mojkovca. Za istu sam se prijavila jer želim da pokrenem sopstveni biznis, a bila sam sigurna da ću dobiti sva potrebna znanja koja će mi pomoći u ostvarivanju te želje.
Po završetku radionice slobodno mogu reći da su edukatori svim učesnicima pored znanja, pružili “vjetar u leđa” kada je u pitanju pokretanje biznisa. Mislim da je pored ideje, volje, rada i truda to najbitnije, jer je bez podrške sve teže. Usvojili smo nova znanja koja će nam biti od koristi, kada pričamo o preduzetništvu.
Zato bih svim mladim ljudima poručila da se ne plaše, već da pokrenu sopstveni biznis ukoliko već imaju tu želju. Jer znate kako kažu: “Na mladima svijet ostaje”. ”
 
Neda Merdović, delegatkinja Unije srednjoškolaca Crne Gore