Skoči na sadržaj

Akcioni dan – projekat na koji sam ponosna

Akcioni dan.. Za mene jedna velika stvar. Veliko iskustvo. Stavljam ga na listu ‘ponosna sam na..’
Razmjenjujući mišljenja sa drugovima i drugaricama, posebno iz škole, koje sam ja pozvala na učešće u projektu, shvatila sam da nije samo meni bilo tako, već da smo svi oduševljeni organizacijom od strane  Uprave Unije. Uspjeti u takvom projektu nije mala stvar, shvatila sam da on predstavlja ideju na kojoj treba da radimo kada nam se javi u mislima, tako nešto treba da razrađujemo, jer je upravo to ono kada kažu: “budućnost je na mladima“.
Prošlogodišnje iskustvo je bilo predivno, radila sam sve ono što sam u svojoj školi naučila u teoriji, a nikada, za 4 godine školovanja nisam probala u praksi. To su bile molbe, podnesci, žalbe, rješenja, mejlovi, uspostavljanje saradnje, ugovori, dokumenti o odmorima. Srela sam se sa svime i prijalo mi je, jer sam imala nekog ko će da me nauči a onda da “me baci u vatru“ kako bih se snašla, što mi je jako dobro išlo. Srela sam se sa predivnim kolektivom otvorenim za bilo kakvu pomoć, saradnju, razgovor, ali zato i sa onim ne baš otvorenim za saradnju, međutim to mi je odgovaralo jer sam i tu nešto naučila, a posebno to da posao neće uvijek biti onako predivan.
Ovo iskustvo je meni donijelo još poznanstva i, samo za jedan dan i jedno iskustvo, jače prijateljstvo sa najboljom drugaricom koja je radila sa mnom. Donijelo je i doprinos svima nama, našim školama, učeničkim parlamentima, jačanju svijesti o lokalnoj zajednici prije svega. Zato pozivam sve srednjoškolce da se PRIJAVE i PRIKLJUČE ovom izvanrednom projektu i budu ona promjena koju žele da vide.
Danica Rajković, učenica četvrtog razreda Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” u Podgorici