Skoči na sadržaj

Unija predstavila svoj projekat

 

Unija srednjoškolaca se prijavila na konkurs sa projektom “Dan čojstva”, i na zadovoljstvo svih, prošla prvi krug analize projekata. Prolaskom u drugi i završni krug odabira projekata koji će biti finansirani od strane fAKT-a, Unija srednjoškolaca je dobila priliku da učestvuje na obuci koja je imala za temu planiranje lokalne akcije i upravljanje projektom.

Amina Niković i Đurđina Lopičić (Koordinacioni tim projekta ‘Dan čojstva’) kao i Andrea Mićanović (PR i potpredsjednica Upravnog odbora UNSCG) predstavljale su Uniju na  treningu koji je od strane Fonda za aktivno građanstvo (fAKT) uz podršku Američke ambasade i u saradnji sa Upravom za mlade i sport Crne Gore organizovan u okviru pomenutog programa.

Trening je održan 8. i 9. novembra 2015. godine u hotelu „Palma“ u Tivtu, a predstavnici devet nevladinih organizacija predstavili su svoje projekte čija je realizacija planirana u narednih šest mjeseci. Od njih devet, pet projekata biće finansirano od strane Fonda za aktivno građanstvo.

Kroz radionice koje su držale predstavnice Foruma MNE svi učesnici imali su priliku da steknu nova znanja o omladinskom radu, ulozi omladinskog radnika i upravljanju projektom koja će im iskoristiti za unaprjeđenje projektnih ideja.