Skoči na sadržaj

Učenje na daljinu #UčiDoma

Danas je održana pres konferencija povodom predstavljanja kocepta elektronskog učenja, učenja na daljinu #UčiDoma.
Ministarstvo prosvjete sa saradnicima prethodnih dana radilo je na kreiranju novog koncepta učenja, učenja na daljinu #UčiDoma. U snimanju i pripremanju nastave učestvovalo je 100 nastavnika i profesora a za učenike osnovnih i srednjih škola pripremljeno je preko 300 predavanja.
Ministar prosvjete, dr Damir Šehović na današnjoj konferenciji je rekao da, #UčiDoma nastava podrazumijeva emitovanje video materijala iz 14 predmeta, u skladu sa nastavni planom, i to iz: matematike, crnogorskog, engleskog, italijanskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika, istorije, geografije, sociologije, hemije, biologije, fizike i informatike.
Prema riječima minsitra Šehovića, predavanja će biti emitovana na tri TV kanala – TVCG 2, MNE Sport 1 i MNE Sport 2, koji su preimenovani u kanale pod nazivom UčiDoma, i imaće gotovo 100% pokrivenost u Crnoj Gori, što znači da smo itekako vodili računa o jednakoj dostupnosti svoj djeci.
Pripremljeni materijal će biti dostupan na posebno pripremljenom YouTube kanalu Uči doma, koji je praktičan i pristupačan, sa plejlistama po razredima. Dodatno, obrazovni sadržaji za veliki dio stručnih predmeta biće obezbijeđeni od strane samih škola, prema Planu za online realizaciju nastave pripremljenom od strane Centra za stručno obrazovanje.
Video-materijal će se naći i na sajtu posebno izrađenom za ovu namjenu www.ucidoma.me. Na ovom sajtu možete pronaći i raspored podijeljen po reazredima i školama – link do rasporeda časova – https://ucidoma.me/raspored-casova/10
Osim toga, koristan sadržaj će nastavnici postavljati na posebnu platformu Portal za nastavnike, a oni će biti preuzimani na pomenuti UčiDoma sajt.
Pozicije kanala #UčiDoma kod različitih TV operatora
Telekom
EXTRA TV: TVCG2 (2), Uči doma 1 (9) i Uči Doma 2 (10)
TV ZA SVE: RTCG (2), (16) i (18)
Telemach
D3, EON i Total TV: TVCG2 (2), Uči doma 1 (26) i Uči doma 2 (27)
 M-tel
KABLOVSKA: TVCG2 (2), Uči doma 1 (18) i Uči doma 2 (6)
SATELITSKA: TVCG2 (2), Uči doma 1 (7) i Uči doma 2 (8)